Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Πως συμπληρώνω την αίτηση για τις στρατιωτικές σχολές, βήμα βήμa


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης των στρατιωτικών σχολών άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 18/02/2022.
Εδώ θα σου πω πως να συμπληρώσεις την αίτηση σωστά.

Καταρχάς να έχεις δίπλα σου την ταυτότητά σου, τον κωδικό Πανελληνίων σου και το email σου ανοιχτό.

Πρώτο βήμα μπαίνω στο παρακάτω site
https://www.asei-assy.mil.gr/application-information/
και πατάω για να κάνω εγγραφή



Συμπληρώστε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Μετά την υποβολή της φόρμας, θα σας αποσταλεί σε αυτόν το λογαριασμό μήνυμα, του οποίου τη λήψη θα πρέπει να επιβεβαιώσετε.

Κωδικός Πανελληνίων

Συμπληρώστε το κωδικό αριθμό Πανελληνιών, που σας έχει χορηγηθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Κωδικός Πρόσβασης

Επιλέξτε τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμείτε να έχετε ως χρήστης της εφαρμογής. Ένας έγκυρος κωδικός πρόσβασης έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Αποτελείται από τουλάχιστον οχτώ (8) χαρακτήρες.

- Περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν πεζό χαρακτήρα στα λατινικά.

- Περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν κεφαλαίο χαρακτήρα στα λατινικά.

- Περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν αριθμό.

- Περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα σύμβολο (πχ «~» ή «!» ή «@» ή «#» κτλ).

Επιβεβαίωση Κωδικού

Συμπληρώστε εκ νέου τον κωδικό πρόσβασης, ως το ανωτέρω πεδίο.

Όνομα

Πληκτρολογήστε το πρώτο (1) γράμμα του ονόματός σας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρίς τόνους. Εάν έχετε δύο ή περισσότερα ονόματα, συμπληρώστε το πρώτο γράμμα του πρώτου ονόματός σας.

Επώνυμο

Πληκτρολογήστε το πρώτο (1) γράμμα του επωνύμου σας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρίς τόνους. Εάν έχετε δύο ή περισσότερα επώνυμα, συμπληρώστε το πρώτο γράμμα του πρώτου επωνύμου σας.

Όνομα Πατέρα

Πληκτρολογήστε το πρώτο (1) γράμμα του ονόματος του πατέρα σας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρίς τόνους. Εάν έχει δύο ή περισσότερα ονόματα, συμπληρώστε το πρώτο γράμμα του πρώτου ονόματος του.
Οι υποψήφιοι αγνώστου πατρός συμπληρώνουν το πεδίο με μία παύλα (-).

Όνομα Μητέρας

Πληκτρολογήστε το πρώτο (1) γράμμα του ονόματος της μητέρας σας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρίς τόνους. Εάν έχει δύο ή περισσότερα ονόματα, συμπληρώστε το πρώτο γράμμα του πρώτου ονόματός της.

Ημερομηνία Γέννησης

Συμπληρώστε την ημερομηνία γέννησής σας.

Έπειτα, έχω ελέγξει και συμφωνώ


Σε αυτό το σημείο μας ζητά να δούμε το email μας, στο οποίο θα μας έχει σταλεί ένας υπερσύνδεσμος. Πατάμε σε αυτόν τον υπερσύνδεσμο και επιστρέφουμε στη σελίδα όπου έχει εγκριθεί και προχωράμε στο επόμενο βήμα


πληκτρολογούμε πάλι το email μας και τον κωδικό που έχουμε ορίσει και πατάμε είσοδος θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο και πατώ κατανοώ και συνεχίζω.

Στη συνέχεια πατάς στο πεδίο αίτηση επάνω αριστερά και ξεκιν;aς πολύ προσεχτικά να συμπληρώνεις τα στοιχεία ταυτότητάς και το ΑΜΚΑ τέλος επιλέγεις κατηγορία υποψηφίου. Για τη σχολή Ικάρων επιλέγεις αν έχω πτυχίο Αγγλικής γλώσσας.

Στο δεύτερο βήμα επιλέγεις τις σχολές στις οποίες θέλεις να είσαι υποψήφιος και θα τις δηλώσεις στο μηχανογραφικό σου. Εδώ επιλέγεις και το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα εξεταστείς.

Στην τρίτη φάση επιλέγεις και τις άλλες σχολές που θες να δηλώσεις πχ ΕΛ.ΑΣ. ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ καθώς και τα ειδικά μαθήματα στα οποία θα εξεταστείς. Εδώ επίσης θα επιλέξεις και την ειδική κατηγορία πχ αν είσαι τρίτεκνος ή πολύτεκνος κτλ.

Τέλος, θα τσεκάρεις κάποιες βεβαιώσεις αφού τις διαβάσεις πολύ προσεχτικά.




Τέλος πατάς οριστικοποίηση ή προσωρινή αποθήκευση. Αν οριστικοποιηθεί τότε εμφανίζεται επάνω αριστερά στο μενο;y ανακοινώσεις η αίτησή σου την οποία πρέπει να εκτυπώσεις και να θεωρήσεις σε κάποια αρμόδια υπηρεσία όπως ΚΕΠ και το ανεβάζεις στην πλατφόρμα.


Το Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης θα το προσκομίσεις μαζί με τα δικαιολογητικά στο εξεταστικό κέντρο που έχεις δηλώσει.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.