Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Μακεδονικός Δροσάτου την εξαετία 2008/ 09 - 2013/14


Στον Μακεδονικό Δροσάτου την εξαετία 2008/ 09 - 2013/14
Προσπαθήσαμε - Οραματιστήκαμε - Προσφέραμε
Επιμέλεια: 
Δημήτριος Γ. Αβραμίδης*
Μια ποιοτική δουλειά σε μια μικρή σχετικά τοπική κοινωνία που δυστυχώς δεν έτυχε περαιτέρω της δέουσας προσοχής και εξέλιξης. Τα τμήματα υποδομής δεν αξιοποιήθηκαν όπως άρμοζε, ενώ και το ανδρικό τμήμα δεν έχει την ανάλογη συνεχή παρουσία - συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ε.Π.Σ. Κιλκίς.




Φαινόμενα των καιρών μας και όχι μόνο. Με πόνο ψυχής κυρίως για τους ανθρώπους αυτούς που προσπάθησαν - κόπιασαν δούλεψαν εργάστηκαν ανιδιοτελώς, καταθέτοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Ήταν μια επιτυχημένη διοικητική και εκπαιδευτική προσπάθεια η οποία θα μπορούσε να έχει φανταστική εξέλιξη με μέλλον. Διδάχθηκε και δόθηκε μεγάλη βαρύτητα, πέραν των υπόλοιπων βασικών στοιχείων π.χ. εκγύμνασης Φ.Κ. Φυσικής Κατάστασης, κυρίως στην τεχνικοτακτική του αθλήματος στην καλύτερή της μορφή παράλληλα με την αξιοθαύμαστη αθλητική συμπεριφορά όλων των μελών της, σύμφωνα πάντα με τα διαθέσιμα παρεχόμενα μέσα, τις επιδιώξεις και τις οικονομικές δυνατότητες.

Πολύ βασικό στοιχείο υποδομών υπήρξε η παρουσία γηπέδου τεχνητού τάπητα το οποίο στον τρόπο της δουλειάς μας παρείχε τα μέγιστα δηλ. ουσιαστικές διευκολύνσεις. Δυστυχώς οι περισσότεροι οικισμοί στερούνται αυτής της δυνατότητας πλην της πόλης του Κιλκίς, Πολυκάστρου και της Αξιούπολης απ’ ότι μας είναι γνωστό. Κατά την γνώμη μας ο αριθμός αυτός είναι λίαν επιεικώς ελάχιστος. Ας μας συγχωρεθεί εάν παραλείψαμε κάποιον αντίστοιχο προπονητικό χώρο από αυτούς τους ελάχιστους υπάρχοντες, ολοκληρωμένο, απαραίτητο και αξιοποιήσιμο σε κάθε προπονητική προσπάθεια, παρέχοντας σεβασμό στο προπονητικό ΤΕΑΜ σε πολιτισμένες συνθήκες εργασίας παντός καιρού.



Όπως και σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι σε αυτό το σημείο η απουσία κλειστών χώρων - Γυμναστηρίων κατάλληλα διαμορφωμένων και εξοπλισμένων έτσι ώστε να μην χάνονται ποιοτικές προπονητικές μονάδες αλλά και απουσίες που παρατηρούνται τους χειμερινούς κρύους κυρίως μήνες για την εύρυθμη συνέχιση των προπονήσεων. Τα γυμναστήρια αυτά, κοινή διαπίστωση, λείπουν παντελώς από την χώρα μας, σε αντίθεση με τις προοδευμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής τους κουλτούρας.

Σήμερα ο νομός μας στερείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά χαρακτηριστικά την παρουσία ακαδημιών και τμημάτων υποδομής στις αναπτυξιακές ηλικίες. Οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις Ε.Π.Σ. μετά βίας συγκεντρώνουν ολιγάριθμες συμμετοχές ομάδων έτσι ώστε να παρατηρούνται απουσίες αγωνιζομένων ηλικιακών τμημάτων. Έτσι ομάδες με κάποιες περισσότερες δυνατότητες καταφεύγουν ως εναλλακτική λύση στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά να επισημάνουμε ότι σε αυτή τη διαδικασία μόνο οι λίγοι επωφελούνται.

Τα αιτία αυτής της κατάστασης πρωτίστως θα πρέπει να αναζητηθούν στον τομέα Θεσμοθέτησης Δομών στα οικονομικά και διοικητικά των αντίστοιχων ομοσπονδιών της Ε.Π.Ο. Φιλότιμες προσπάθειες υπήρξαν κατά καιρούς από αρκετούς αλτρουιστές ανιδιοτελείς παράγοντες και εκπαιδευτές - προπονητές που έτρεφαν μεγάλη αγάπη για το άθλημα, τον τόπο τους, τους νέους, των οποίων η προσφορά δεν έτυχε της ανάλογης επιτυχημένης εκτίμησης και αναγνώρισης.

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Έργο

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από κοινωνικές εκδηλώσεις με συνδυασμό αθλητικού περιεχομένου συναντήσεων και βραβεύσεων.




Ανεξίτηλες θα μείνουν στην μνήμη όλων οι παραστάσεις και εμπειρίες από την παρουσία και συμμετοχή του συλλόγου σε τουρνουά όπως της Πίζας στην Ιταλία, πραγματικής διαφήμισης της χώρας μας καθώς και της προβολής προσεγμένης δουλειάς και τις δημιουργικές αναμετρήσεις στο πανέμορφο Ναύπλιο και σε πολλές άλλες εγχώριες διοργανώσεις, προσκεκλημένοι όπως αυτές των Κάτω Ποροϊων Ν. Σερρών όπου τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιούνταν εκεί μια αξιόλογη ποδοσφαιρική προσπάθεια, επίσης στα τουρνουά του Πολυκάστρου, του Ευρωπού, στους πολυάριθμους φιλικούς αγώνες εντός και εκτός νομού για τους οποίους τοπικά δελτία τύπου αλλά και της Θεσσαλονίκης συχνά υπήρξαν αναφορές. Τέλος η παρουσία των ομάδων μας στις επίσημες διοργανώσεις - πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κιλκίς.

Μοναδικές στιγμές για όλους όσους συμμετείχαν στις δραστηριότητες της ομαδικής δουλειάς στην Ακαδημία



Οι πρωτοπόρες δημιουργικές διοργανώσεις και βραβεύσεις σε ανθρώπους που προσέφεραν στα ανεπανάληπτα τουρνουά έχουν αποτυπωθεί εμπεριστατωμένα και με ιδιαίτερη φροντίδα και λεπτομέρεια, παραστατικά στον τύπο το χρονικό εκείνο διάστημα της εξαετίας που διεξάγονταν - εξελίσσονταν. Αρκεί να αναφερθεί ότι με πρωτεργάτες έναν χαρισματικό πρόεδρο τον κ. Τσιραμπίδη Θανάση, τον γιατρό, όπως είναι γνωστός στο ευρύ κοινό και τους πιστούς ακούραστους συνεργάτες του, που με μαεστρία και εμπειρία συντόνιζε ακόμα και μέσα από τον εργασιακό του χώρο όταν δεν ήταν δυνατό να παραβρίσκεται επί τόπου, ενώ στην έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου όλοι οι αθλητές εξετάζονταν από τους γιατρούς κ. Παυλίδη και τον ίδιο τον κ. Τσιραμπίδη οι οποίοι βρισκόταν υποστηρικτικά πάντα κοντά στις ομάδες μας εξίσου για το Ανδρικό τμήμα και την Ακαδημία.

«Ακαδημίες» πρόσφατο δημοσίευμα

Απόκομμα των Νέων αναφέρει χαρακτηριστικά: Στα πρώτα χρόνια η Πρέμιερ Λινκ είχε κυριευθεί από την ξενομανία, επενδύοντας τεράστια ποσά σε ξένους που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους. Στην τελευταία δεκαετία όταν έγινε αντιληπτό πως η δεξαμενή για τους διεθνείς Άγγλους κοντεύει να στερέψει, τα κλαμπ αποφάσισαν να επενδύσουν στις ακαδημίες τους. Σήμερα ξοδεύουν 6,45 εκατ. Ευρώ ετησίως για την εξέλιξη των νεαρών παικτών, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο στην Λα Λίγκα (ΝΑΣΜΗΣ Γ. 2022)

Βιβλιογραφία / Πηγή:

Νασμης Γεώργιος (2022): Ποδοσφαιρική αυτοκρατορία. Η Πρέμιερ Λιγκ γιορτάζει τα 30 χρόνια της βρισκόμενη στο απόγειο της δύναμής της. Τα Νέα/ Ομάδα 22-23.1.2022, Σ. 8


…Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς
από το πλούσιο ποδοσφαιρικό - πολιτιστικό αυτό ταξίδι …






ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Για το σύνολο των Θυσιών σας, τον πολύτιμο χρόνο που μας διαθέσατε, την Αφιέρωσή σας σε κάτι το ωραίο σε κάτι το πραγματικό

Σας ευχαριστούμε για την αφείδωλη Προσφορά σας σε όλους εμάς

Θα σας θυμόμαστε με νοσταλγία. Οι ωραίες στιγμές δεν λησμονούνται.

Τέλος για να δανειστώ μια φράση από τον ανεπανάληπτο προπονητή της Εθνικής μας ομάδας Οtto Rehagel ο οποίος μετά την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού Πανευρωπαϊκού Τίτλου στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε Εθνικό επίπεδο, αυτόν του ΕURO 2004 στην Πορτογαλία: «Έδωσα στην ομάδα αρτηριακό μου αίμα» και στην συνέχεια σε μια εξίσου πολυσήμαντη του δήλωσή με νόημα:

Ότι έζησα και ότι κατέκτησα με τις ομάδες μου κανείς δεν μπορεί να μου τα αφαιρέσει.

Δημήτριος Γ. Αβραμίδης
ΜSc. P.H. Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Εξειδικευμένη Μετεκπαίδευση Ποδοσφαίρου D.S.H.S. Koln
avramidisdimitris@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.