Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Ο Παπανούσης Π. Μιχαήλ, μιλά στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Μπάμπη Καραγεωργίου


Ο Παπανούσης Π. Μιχαήλ Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ "Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ" μιλά στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Μπάμπη Καραγεωργίου

Ποια προβλήματα θεωρείτε ότι προέκυψαν στον πολιτιστικό τομέα από τον Covid 19; Είστε αισιόδοξος για την επίλυση τους;
Αν και δεν ανήκουμε στα πολιτιστικά αλλά στα εθνικά/πατριωτικά σωματεία η δύσκολη κατάσταση πού ζούμε προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία όλων όσων ασχολούνται με την διατήρηση της μνήμης ιστορικής, όσον μας αφορά. Φόβος και ανασφάλεια στα μέλη μας κατήφεια και απογοήτευση είναι τα αισθήματα που κυριαρχούν στις ψυχές μας. Είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχει χώρος ούτε σκέψη διαφορετική από την αισιόδοξοι. Έχουμε χρέος και καθήκον να σταθούμε όρθιοι.

Το κράτος υπήρξε αρωγός κατά την γνώμη σας στην "αιμοδότηση" των συλλόγων κατά την διάρκεια του covid;

Το κράτος εδώ και χρόνια είναι απών, το χρέος όμως προς την ιστορία υπαρκτό και ολοζώντανο. Με προσωπικές προσπάθειες συντηρούμε υπεραιωνόβια πανελλήνια οργάνωση Μακεδονομάχων.

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Ποιο είναι το μήνυμα σας για το παρόν και το μέλλον;

Από αρχαιοτάτων χρόνων -γνωστό τοις πάσι είναι- πως για εμάς τους Έλληνες δεν υπάρχει ανυπέρβλητο εμπόδιο, φευ όμως όταν, ιδίως μετά από "θαύματα" όπως το '21,εμφανίζεται η διχόνοια τότε εγκληματούμε κατά του Έθνους, κατά του εαυτού μας. Αυτονόητο λοιπόν είναι πως μόνο μια λέξη πρέπει να κυριαρχεί, Ομόνοια!

Υπάρχουν δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς του σωματείου σας;

Ναι! Η φροντίδα και η συντήρηση των δύο μουσείων για τον Μακεδονικό Αγώνα, του Παύλου Μελά στην Καστοριά, του Κώττα στην Φλώρινα καθώς, προσφάτως η ολοκλήρωση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ζαγκλιβερίου που εξακολουθούμε να εμπλουτίζουμε. Αναμένουμε την έγκριση για επίσκεψη σε 2 λύκεια της Θεσσαλονίκης ώστε να πραγματοποιήσουμε ομιλία για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Ένα μήνυμα πατριωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα προς το κοινό που μας διαβάζει, ανοιχτά ότι θέλετε.

Η ένωση της Μακεδονίας με την Ελεύθερη Ελλάδα, που οφείλετε, κυρίως όμως διαβάστε ενημερώστε τα παιδιά σας, κάντε τα να αγαπήσουν την πατρίδα, να συμμετέχετε σε εθνικά / πατριωτικά σωματεία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά αυτά που μας κληροδότησε η προηγούμενη και να είστε βέβαιοι πως κριτές θα μας δοξάσουν... οι αγέννητοι... οι νεκροί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.