Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Τα διαρκή διδάγματα του Ολοκαυτώματος

Γράφει η Ραλλού Γιαννιού*
Η 27η Ιανουαρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ότι είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας εις βάρος 6 εκατομμυρίων Εβραίων Γυναικών, ανδρών και παιδιών.

Έχουμε χρέος να παλεύουμε κάθε μέρα για δικαιοσύνη, Ειρήνη, Δημοκρατία μεταξύ των λαών. Πρέπει να οικοδομήσουμε κοινωνίες αλήθειας και παιδείας. Μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να καταπολεμήσουμε το μίσος, την μισαλλοδοξία και να εναντιωθούμε στον φασισμό.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα τιμούμε με σεβασμό όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος και υποσχόμαστε πως δεν θα ξαναέρθουμε αντιμέτωποι με τούτες τις μαύρες σελίδες της Ιστορίας!

*Ραλλού Γιαννιού
Φοιτήτρια-ΕΚΠΑ (Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών) & Στέλεχος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.