Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 27/1/2022, 4:48 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
· Συνελήφθη χθες (26 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει κρύψει μέσα σε μη λειτουργικό υδραγωγείο ποσότητα κάνναβης βάρους 350 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

· Συνελήφθησαν χθες (26 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, διαπιστώθηκε να κατέχουν ποσότητα κάνναβης, βάρους 69 γραμμαρίων. Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, συνελήφθη σήμερα (27 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, ημεδαπός άνδρας που όπως προέκυψε από την έρευνα, προμήθευσε τους ανωτέρω με την ποσότητα κάνναβης.

Εξιχνιάσεις κλοπών

· Από το Γραφείο Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και ενός αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου 2021, διέρρηξαν γραφείο σε περιοχή της Χαλκιδικής, από όπου αφαίρεσαν 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 πορτοφόλι και 1 ηλεκτρική συσκευή, συνολικής αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, ενώ προκάλεσαν φθορές, αξίας 200 ευρώ.

· Από το Γραφείο Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 διέρρηξε 3 οικίες σε περιοχές της Χαλκιδικής, από όπου αφαίρεσε 2 τηλεοράσεις και 1 κινητό τηλέφωνο. Μία από τις κλεμμένες τηλεοράσεις εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στην παθούσα.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων διαρρήξεων οικιών οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως μία εκ των δραστών, 31χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, η 31χρονη, από κοινού με συνεργούς της, τον Ιούνιο του 2021 αφαίρεσαν 2 πινακίδες από οχήματα, τις οποίες τοποθέτησαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της. Ακολούθως, με το συγκεκριμένα όχημα, πραγματοποίησαν πέντε διαρρήξεις οικιών στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 47.893 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.375 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 366 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 16 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

307 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 306 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 παράβασητων 150 ευρώ, ως ακολούθως:

82 στη Θεσσαλονίκη,
37 στην Αθήνα,
33 στα Ιόνια Νησιά,
27 στην Πελοπόννησο,
22 στην Ήπειρο,
20 στο Βόρειο Αιγαίο,
16 στη Δυτική Ελλάδα,
15 στην Κεντρική Μακεδονία,
14 στη Θεσσαλία,
12 στον Κρήτη,
9 στη Δυτική Μακεδονία,
9 στη Στερεά Ελλάδα,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
4 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 93.644 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 90.151 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.493 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.575 ομοειδείς παραβάσεις.

53 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και 1 παράβαση στον πελάτη.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής.

Στην Ήπειρο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελάτη χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στη Θεσσαλία, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστήματος. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Αττική, 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30.359 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.953 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Απότην έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 576 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.