Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ο διευθυντής προγράμματος του ALPHA 96.5., Άγγελος Γαβρής, μιλά στο Θωμά Χ. Μαρκόπουλο


Ο Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Διευθυντής Προγράμματος του ALPHA 96.5., Αρχισυντάκτης του TheSocialist.Gr ακούραστος, ανοδικός και ασταμάτητος νεαρός κύριος, Άγγελος Γαβρής μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Ως ένας εκ των πρωταγωνιστών: Πως βλέπεις το ειδησεογραφικό, δημοσιογραφικό, ΜΜΕ τοπίο στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία;
Κατ’ αρχήν, με τιμά ιδιαίτερα η σημερινή πρόσκληση για συνέντευξη και ευχαριστώ πολύ, εν συνεχεία, δεν ξέρω κατά πόσο «πρωταγωνιστής» μπορώ να λογιστώ σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ και την ειδησεογραφία, ωστόσο σίγουρα μπορώ να πω πως έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου για να πετύχω βήμα-βήμα τους στόχους μου και δεν μου «χαρίστηκε» ποτέ τίποτα. 

Στη συνέχεια, η Κεντρική Μακεδονία, γεωπολιτικά έχει πάντα ένα ενδιαφέρον και μια δυναμική που εδώ και χρόνια παραμένει «δυναμική» , κάτι σαν τα «ταλέντα» του ελληνικού ποδοσφαίρου που παραμένουν «ταλέντα» ακόμα και πριν την «απόσυρσή» τους από την ενεργό δράση. Η Κεντρική Μακεδονία και ως συνεπακόλουθο ενδεχομένως και σε πιο ευρεία κλίμακα χρειάζεται μια ανανέωση των προσώπων και των νοοτροπιών που ακολουθούνται στην Ενημέρωση γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της στασιμότητας την στιγμή που το επάγγελμα του δημοσιογράφου «κινείται». 

Δεν γίνεται να μένουμε παρατηρητές των εξελίξεων, απαιτείται συλλογικότητα, αντίδραση και καινοτομία για να κάνουμε το βήμα μπροστά στον πολύπαθο χώρο των ΜΜΕ.

Ποιο το μεγάλο θετικό και ποιο το μεγάλο αρνητικό των ΜΜΕ στην Πατρίδα μας;

Πολλά είναι τα θετικά και τα αρνητικά ωστόσο αν πρέπει να διαλέξω τα πιο «χτυπητά» θα τονίσω πως στα θετικά των ΜΜΕ είναι η ενσωμάτωση του κλίματος συναδελφικότητας μεταξύ των μαχόμενων δημοσιογράφων αφού δύσκολα θα βρεις ποτέ «κλειστές πόρτες» από συναδέλφους , βέβαια αυτό απαιτεί και την δέουσα σοβαρότητα από πλευράς σου, τις καλές σχέσεις τις κατακτάς, δεν σου δίνονται στο «πιάτο». Στα αρνητικά, σίγουρα ο παρεμβατισμός από εξωμιντιακούς παράγοντες είναι κάτι το οποίο και μας φέρνει σε πολύ κακή θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην Ελευθερία του Τύπου

Πως κρίνεις ότι θα βαδίσει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα και τις 4-5 κάλπες του 2023-24;

Θα τολμήσω να πω πως δεν θα έχουμε κάλπες το 2023-24, μα πολύ νωρίτερα. Θα δώσω και το Φθινόπωρο του 2022 ως πιθανή περίοδο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών για πολλούς λόγους. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είμαι βέβαιος πως έχει βρει την «περπατησιά» του μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην Προεδρία της παράταξης καθώς το τρίπτυχο που τον ανέδειξε «σαρωτικά» ως νικητή, δεν εκφράζει μόνο την βάση του κόμματος μα συνολικά την προοδευτική κοινωνία: «Ανανέωση-Πολιτική Αυτονομία-Ενότητα», ένα σύγχρονο και σταθερό αφήγημα που έχει την δυναμική στις επόμενες εκλογές, να κάνει την ανατροπή, να διεκδικήσει και γιατί όχι να πετύχει την διεκδίκηση «Στα ίσια» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό ενδεχομένως να είναι μόνο η αρχή.

Είναι εφικτό ένα σοβαρό, δυναμικό και σθεναρό ποσοστό της τάξεως του 17-20%;

Ναι είναι, αρκεί να μην «πετάνε στα σύννεφα» τα στελέχη του κόμματος και να συνεχιστεί αδιάκοπα αυτή η μαχητικότητα τόσο εντός όσο και εκτός βουλής για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό συνολικά, δεν χωράνε «εκπτώσεις» ή «επιλογές θεματικών» όπως κάνει για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την ηγεσία εκπορεύεται σοβαρότητα, διάθεση για να δοθεί η μάχη σε κάθε μετερίζι και με «όπλο» το ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και η σοβαρότητα, είμαι βέβαιος πως μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος που αναφέρατε.

Μια αισιόδοξη σκέψη, μια εικόνα θετική, ένα όραμα για το 2022 από σένα

Το 2021 άφησε πληγές. Το 2022 ας είναι το έτος που θα «γιατρέψει» τις πληγές του κόσμου και της κοινωνίας και με θάρρος, θετική σκέψη να πατήσουμε το “RESTART” και να αντικρύσουμε τα όνειρα που βάλαμε στον «πάγο» κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης των «2 κρίσιμων εβδομάδων» που εν τέλει κράτησε – μέχρι στιγμής – 2 ολόκληρα χρόνια που δίχασαν τον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.