Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 21/1/2022, 3:33 μ.μ.


Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν προχθές (19 Ιανουαρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 328 γραμμάρια κάνναβης,

10 πλαστικά δοχεία με χώμα και φυτεμένους σπόρους κάνναβης,

2 ζυγαριές,

εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (θερμόμετρο, λαμπτήρες κ.α.)


Επιπλέον, στην κατοχή του ενός ατόμου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1708059309400125

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (20 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (19 Ιανουαρίου 2022) το πρωί στην Κατερίνη, αφαίρεσε από χώρο γραφείου ένα τσαντάκι ημεδαπού, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και 2 τραπεζικές κάρτες. Στη συνέχεια με τη χρήση μίας από τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές αξίας 53 ευρώ.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 κατά τις ώρες 22.00 έως 06.00 της επόμενης ημέρας ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη στα εξής σημεία:

από τον νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (434,2 χιλιόμετρο) έως τον ημι-ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (436,8 χιλιόμετρο) και
στον κλάδο εισόδου στον αυτοκινητόδρομο του νότιου ανισόπεδου κόμβου Κατερίνης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω τοπικών οδών.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών

Πρωινές ώρες χθες (20-01-2022), στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, αστυνομικοί εντόπισαν και προχώρησαν σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός οδηγός ο οποίος επίσης στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων αλλά και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Λίγο αργότερα, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας (ύψος κόμβου Κερδυλλίων), αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα προκειμένου να το ελέγξουν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να διαφύγει επιταχύνοντας, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 43χρονος αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη. 

Διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ σημειώνεται ότι τρείς εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο 43χρονος στερούταν εγγράφων διαμονής και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αναφορικά με τα δύο οχήματα μεταφοράς, σημειώνεται ότι είχαν υποβληθεί εγκλήσεις για υπεξαίρεση από ισάριθμες εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Προανάκριση διενεργείται από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας, κατά αρμοδιότητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (14) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στην κατοχή και την οικία ενός εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

(1) άτομο για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

(4) άτομα για περίπτωση κλοπής. Μεταξύ αυτών και νεαρή ημεδαπή η οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα κλοπής ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί υπολογιστές και εξαρτήματα-αξεσουάρ τους) από εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται δομή εκπαίδευσης.

(5) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.525 έλεγχοι, από τους οποίους οι 20.207 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 561 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 25 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

494 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 491 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

173 στην Αττική,
79 στη Θεσσαλονίκη,
35 στην Ήπειρο,
28 στα Ιόνια Νησιά,
27 στην Πελοπόννησο,
26 στην Κεντρική Μακεδονία,
24 στη Στερεά Ελλάδα,
20 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Δυτική Ελλάδα,
17 στην Κρήτη,
16 στη Θεσσαλία,
14 στη Δυτική Μακεδονία,
10 στο Νότιο Αιγαίο και
6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 91.838 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 88.380 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.458 των 150 ευρώ.

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.555 ομοειδείς παραβάσεις.

69 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 5 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Αττική,

1 παράβαση των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.972 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.936 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.