Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Τους Δημότες Κιλκίς, τους ρώτησε κανείς;


Υπογράφει η Κασσάνδρα

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε Πολιτισμού,
αναζητώ αποδείξεις για την ύπαρξη του τομέα που εκπροσωπείς στην πόλη.
Μάλλον θεωρείς πως πολιτισμός είναι μόνο συναυλίες, τραγούδια και λοιπές εκδηλώσεις. Πολιτισμός είναι, όμως, από το σεβασμό των πεζών στις διαβάσεις ως την καθαριότητα στα δημόσια ουρητήρια.

Προτού, λοιπόν, καλέσεις την Βίσση, τον Χατζηγιάννη και τον Αργυρό το καλοκαίρι, φρόντισε για τον ευπρεπισμό της πόλης μας σε άλλες πτυχές της.
Έχεις ξεχάσει ότι πολιτισμός σημαίνει ακόμα γνώση της Ιστορίας, αφιερώματα σε πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας (και όχι μόνο). Προς το παρόν, φροντίζεις να ξεχάσει η νεολαία μας το παρελθόν, πάνω στο οποίο θα έχτιζε το παρόν και το μέλλον της.

Σε ο,τι αφορά το πολυδιαφημισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό του τσιμεντένιου κήπου, έκανες καμία βόλτα σε αυτό γύρω στις 4-5 Ιανουαρίου, ας πούμε;
Ένα πλήρως διαλυμένο θέαμα, με αποκεφαλισμένους χιονάνθρωπους, σκουπίδια στους διαδρόμους και μια ειρωνική σχεδόν σήμανση: ο χώρος βιντεοσκοπείται! Δώσε, λοιπόν, στην αστυνομία τα βίντεο για να δούμε ποιος ευθύνεται για τους βανδαλισμούς.

Όμως, το πιθανότερο και το πιο κωμικοτραγικό είναι πως μάλλον η επιγραφή είναι «του φτωχού συγγενή», που δεν είχε χρήματα να πληρώσει για φύλαξη ή βιντεοσκόπηση και αγόρασε απλώς το «ο σκύλος δαγκώνει…»!

Πολιτισμός, ακόμη, είναι το σπήλαιο, τα μουσεία μας. Αλήθεια, ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του μουσείου Δοϊράνης; Ποιος θα μας ξεκλειδώσει την πόρτα και θα μας ξεναγήσει στο σπήλαιο του Κιλκίς;

Και μη μου πείτε για το Φεστιβάλ κουκλοθέατρου, που το καταλήξατε «παράρτημα λειτουργίας» (κάποτε θυμάμαι η πόλη έσφυζε από ζωή, γεμάτη επισκέπτες από όλον τον κόσμο).

Αλλά μάλλον για να παραμείνετε σε αυτήν την θέση Αντιδήμαρχε Πολιτισμού, ο Δήμαρχος αξιολόγησε το έργο σας και θεωρεί πως η τωρινή πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου είναι πετυχημένη!

Τους δημότες τους ρώτησε κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.