Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 15/1/2022, 6:43 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (14 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 3 ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγο νωρίτερα διέρρηξαν σταθμευμένο όχημα, από όπου αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 7.745 ευρώ και κοσμήματα, αξίας 3.130 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. 

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην παθούσα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι προχθές (13 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα, σε διαφορετική περιοχή της Ημαθίας, διέρρηξαν επίσης ένα σταθμευμένο όχημα από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. 

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ημεδαπούς, μαζί με συνεργό του, διέρρηξαν προχθές (13 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, σταθμευμένο όχημα από όπου αφαίρεσαν 2 τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (14 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 πιστόλι που κατείχε παράνομα,
4 κυνηγετικές καραμπίνες,
1 πιστόλι κρότου και
99 φυσίγγια.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 2021, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, παραβίασαν γραφεία εταιρείας σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, με το πρόσχημα ενδιαφέροντος αγοράς φωτιστικών σε ηλεκτρονική αγγελία που είχε αναρτήσει ο παθόντας, κατάφερε να αποσπάσει τους προσωπικούς του κωδικούς και χρησιμοποιώντας τους στη συνέχεια, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (14 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πατρών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (14-01-2022) στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ανάληψης, συνελήφθη ο ανωτέρω, ο οποίος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα πέντε (5) αλλοδαπούς (1 εκ των οποίων βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίηση του οχήματος ο συλληφθείς δε συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές/πρώτες πρωινές ώρες 14/15-01-2022, πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με την συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις (Σιδηροδρομικός Σταθμός Διαλογής Εμπορικών Αμαξοστοιχιών στην περιοχή Κορδελιού, Σιδηροδρομικός Σταθμός Διαλογής Επιβατικών Αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, κ.λπ), στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ Μακεδονία, σε περιοχές των Αμπελοκήπων και της Ξηροκρήνης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης , κατά την οποία:

Ελέγχθηκαν:

(162) άτομα και

Προσήχθησαν (19) άτομα, εκ των οποίων

Συνελήφθησαν (6) άτομα, (2) για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και (4) διότι στερούνταν νόμιμων εγγράφων διαμονής στη χώρα, ενώ
Βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το τελευταίο 24ωρο σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.053έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.428 παραβάσεις, από τις οποίες:

515 για υπερβολική ταχύτητα,
54 για στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών κ.α.
36 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
23 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
14 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
12 για φθαρμένα ελαστικά,
10 για αντικανονικό προσπέρασμα,
8 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και
728 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.442 έλεγχοι, από τους οποίους οι18.367 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 534 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 36πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

447 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

117 στην Αττική,
73 στη Θεσσαλονίκη,
43 στα Ιόνια Νησιά,
34 στην Ήπειρο,
34 στη Δυτική Ελλάδα,
31 στο Βόρειο Αιγαίο,
30 στην Κεντρική Μακεδονία,
23 στη Στερεά Ελλάδα,
20 στην Πελοπόννησο,
13 στην Κρήτη,
12 στη Θεσσαλία,
7 στο Νότιο Αιγαίο,
5 στη Δυτική Μακεδονία και
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 89.215 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 85.771 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.444 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων και οι 5στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.516 ομοειδείς παραβάσεις.

82 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση των 300 ευρώ στον πελάτη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για είσοδο στη χώρα, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

10.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις και μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον,1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.539 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.917 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.