Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 19/11/2021, 8:36 μ.μ


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης, αρχαιοκαπηλία και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (18 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και αρχαιοκαπηλία.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 4 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 305 γραμμαρίων,

· 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

· ποσότητα προωθητικής πυρίτιδας, βάρους 332 γραμμαρίων,

· 1 κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα,

· 1 ματσέτα (χατζάρα) με μήκος λάμας 40 εκατοστών,

· 1 σπαθί με μήκος λάμας 40 εκατοστών,

· το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ και

· 1 κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 τμήματα – θραύσματα αγγείων τα οποία ανήκουν στην Ελληνιστική, Βυζαντινή και Κλασική περίοδο, σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Βόλβης, οδήγησαν στη σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά ομοεθνών του.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (18-11-2021), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ασπροβάλτας, συνελήφθη ο προαναφερόμενος άντρας, ο οποίος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα τρείς (3) αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος μεταφοράς έφεραν εμφανή ίχνη πλαστότητας.

Ο 31χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν ληστεία και (8) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν ληστεία και οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δέκα (10) συνολικά ατόμων.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά επτά (7) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν (13) ένοπλες ληστείες και (3) απόπειρες που έλαβαν χώρα σε καταστήματα ψιλικών κατά το τελευταίο δίμηνο

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησαν στην εξιχνίαση δεκατριών (13) ένοπλων ληστειών και τριών (3) περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πρόκειται για δύο 18χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς βραδινές ώρες της (17-11-2021), κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα.

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης και Πεύκων το χρονικό διάστημα 11/09 - 13/11 του 2021, κατά την οποία, δρώντας άλλες φορές μόνος του ένας εκ των δραστών και άλλες φορές από κοινού, με χρήση, κατά περίπτωση, είτε αιχμηρών αντικειμένων είτε πιστολιού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών.

Έγιναν έρευνες στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών.

Αναφέρεται ότι , ένας εκ των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.526 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.915στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 314 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:
142 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 139 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3των 150 ευρώ ως ακολούθως:

48 στη Θεσσαλονίκη,
20 στη Θεσσαλία,
16 στην Κεντρική Μακεδονία,
15 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στην Πελοπόννησο,
11 στην Ήπειρο,
10 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στη Στερεά Ελλάδα και
1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 75.124 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.840 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.284 των 150 ευρώ.

9 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

6 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.236 ομοειδείς παραβάσεις.

162 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 60ήμερης αφαίρεσης άδειας λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 καταστήματα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 10 παραβάσεις στους πελάτες,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 16 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Στη Θεσσαλονίκη,

31 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

1 παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας,

- 1 παράβαση για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από επιβάτη λεωφορείου.

Στην Ήπειρο,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, από επιβάτες λεωφορείου.

Στη Στερεά Ελλάδα, 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.



Στην Αττική, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.



Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.



Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.982 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.675 άτομα.


Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) απόταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 447ομοειδείς παραβάσεις.



Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.