Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids τιμά την ημέρα του Πολυτεχνείου


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Την παραμονή της 17 Νοέμβρη το ΚΔΑΠ Kinesis for kids έκανε μια συζήτηση σχετική με τα παιδιά. Αφού κατανοήσαμε τα γεγονότα, προχωρήσαμε στην κατασκευή μας. Φτιάξαμε με κομμάτια εφημερίδας το Πολυτεχνείο, τα κόψαμε, τα κολλήσαμε και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε την κατασκευή φτιάχνοντας ένας γαρίφαλο και γράφοντας το σύνθημα "ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Έπειτα, συνεχίσαμε με το αγαπημένο μάθημα της κοπτικής ραπτικής και οι μικρές σχεδιάστριες μόδας έφτασαν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της φούστας τουτού. Έκαναν τις τελευταίες τους διορθώσεις, διακόσμησαν με στολιδάκια τις αρεσκείας τους και τα προσωπάκια τους γέμισαν χαμόγελα, καθώς η πρώτη δική τους χειροποίητη φούστα είναι πλέον έτοιμη. Ανυπομονούν για την επόμενη δημιουργία.

Δεν έλειψε από το πρόγραμμά μας και το μάθημα ρομποτικής. Ο στόχος ήταν ποιος θα καταφέρει να κάνει το πιο δυνατό αυτοκίνητο. Οι ομάδες λοιπόν βάλανε τα δυνατά τους, έφτιαξαν η κάθε μία το δικό της πρωτότυπο αυτοκίνητο και η κόντρα ξεκίνησε.

Στην ώρα της ζωγραφικής κι εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, αφού ανακεφαλαιώσαμε τα γεγονότα της ημέρας αυτής, προχωρήσαμε στη δραστηριότητά μας. Αυτό που έπρεπε να κάνουν τα παιδιά ήταν να χρωματίσουν ένα γαρίφαλο και στη συνέχεια να γεμίσουν το μπουμπουκάκι με κόκκινο γκοφρέ. Η δημιουργία μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και διακοσμεί τον προσωπικό χώρο του κάθε παιδιού.

Στην κηπουρική ασχοληθήκαμε με την ελιά. Αφού παρακολουθήσαμε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο, συνεχίσαμε με συζήτηση και μετά ολοκληρώσαμε μια σύντομη κατασκευή. Κόψαμε τα μέρη της ελιάς και τα κολλήσαμε γύρω από ένα δέντρο ελιάς . Τέλος, παρατηρήσαμε από κοντά πώς είναι το κλαδί της ελιάς.

Η εβδομάδα μας έκλεισε και πάλι με τη συνήθεια που έγινε λατρεία· με το μάθημα τη μαφειρικής. Αφού οι μικροί μας μάγειρες έπλεναν χεράκια, έβαλαν ποδιές και σκούφους κι έτοιμοι για δράση. Τα υλικά που χρειάστηκαν ήταν: αλεύρι, λάδι, χυμός πορτοκάλι, μπέικιν κι ελιές. Αφού πλάσαμε το ζυμάρι μας, προσθέσαμε τις ελιές και φτιάξαμε λαχταριστά ελαιοκουλουράκια. Ψήσαμε στους 200 βαθμούς και μετά γευτήκαμε τη δημιουργία μας.

Η δημιουργική μας εβδομάδα ολοκληρώθηκε, μάθαμε, ζωγραφίσαμε, και μαγειρέψαμε! Περιμένουμε την επόμενη για περισσότερες δημιουργίες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.