Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Συνέντευξη από την Χριστίνα Αυγέρη, μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής


Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με τα κοινά ; Γιατί με το Κίνημα Αλλαγής;

Από μικρή θυμάμαι να συμμετέχω σε πολιτικές συζητήσεις αλλά και να παρακολουθώ από κοντά το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ άλλωστε ότι σαν κοινωνία οφείλουμε πολλά σε αυτό καθώς οι πολιτικές του είχαν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ως μέλος, λοιπόν, της κοινωνίας ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Αυτό το έντονο ενδιαφέρον για την κοινωνία και τον άνθρωπο πλαισιώνεται από τις ιδέες και τις αξίες που φέρει η σοσιαλδημοκρατία. 

Σε αυτόν το χώρο ανήκω και θεωρώ ότι η μόνη παράταξη που ταυτίζεται με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι το Κίνημα Αλλαγής. Ο άνθρωπος όμως που με ενέπνευσε ώστε να συμμετέχω ενεργά και έμπρακτα στην πολιτική, που με έκανε να πιστέψω στη δυναμική συμμετοχή της γυναίκας στην πολιτική διαδικασία ήταν η αείμνηστη Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Έτσι, άρχισε το ταξίδι της «αλλαγής» ούσα πλέον μέλος στο μεγάλο της εγχείρημα, το Κίνημα Αλλαγής.

Με τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής να μπαίνουν στην τελική ευθεία πως πιστεύεις ότι θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στην παράταξη;Θα υπάρξει ενότητα την επόμενη εκλογών;

Όπως όλες οι εκλογικές διαδικασίες έτσι και η δική μας αποτελεί, αν και θα ακουστεί κοινότυπο, «γιορτή» για τη Δημοκρατία. Είναι ευκαιρία τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα προς το κόμμα μας να ακουστούν οι ιδέες μας για την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη νέα και τον νέο. 

Για τις λύσεις που έχουμε να δώσουμε στα σύγχρονα καθημερινά προβλήματα αλλά και σε αυτά που αποτελούν προπομπό άλλων μεγαλύτερων για το μέλλον, όπως η κλιματική κρίση. Πιστεύω ότι η ενότητα θα πρέπει να είναι η ουσία της επόμενης μέρας. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ενίσχυση της παράταξης, στηρίζοντας πάντα τον Έλληνα πολίτη. Το χρωστάμε στην αείμνηστη πρόεδρο μας.

ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ; Επιστροφή στα σύμβολα ή όχι;

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ΚΙΝΑΛ. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Δεν υφίσταται κανένα μόνο του. Το εγχείρημα της Φώφης Γεννηματά για ένα ισχυρό πόλο στην κεντροαριστερά έφερε κοντά πολίτες και από άλλα κόμματα του χώρου. Επομένως, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον προχωράμε μαζί έχοντας ως φάρο και οδηγό μας τα σύμβολα και την βαριά παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν αποτελεί ιστορία για τον χώρο αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι για το μέλλον.

Ως μια νέα γυναίκα που ασχολείται ενεργά με τα κοινά θεωρείς ότι εν έτει 2021 υπάρχουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό στερεότυπα σε σχέση με την συμμετοχή της γυναίκας στην πολιτική ζωή;

Δυστυχώς ακόμη και εν έτει 2021 υπάρχουν αρκετά στερεότυπα για τη γυναίκα και την ενεργή συμμετοχή της στην πολιτική. Μια γυναίκα πρέπει να ξεπεράσει πολλούς σκοπέλους, να αγωνιστεί διπλά και τριπλά σε σχέση με έναν άνδρα ώστε να κατοχυρώσει λόγο και ύπαρξη στον πολιτικό χώρο. 

Γι αυτό και ήταν σπουδαία για μένα η Φώφη Γεννηματά καθώς άνοιξε το δρόμο σε όλες μας ώστε να γίνουμε μέρος της πολιτικής διαδικασίας. Να μαχόμαστε γι αυτά που πιστεύουμε και να έχουμε μια θέση στο όνειρο, ότι μπορούμε να γίνουμε μέρος της πολιτικής αλλαγής που οραματιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.