Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Η πολιτική Μητσοτάκη διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία του πρώην Υπουργού Υγείας και τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Ξανθού. Επισκέφτηκε τις δομές υγείας της περιοχής μας, και συνάντησε το σωματείο εργαζομένων του Γ. Ν. Κιλκίς, τον ιατρικό και τον φαρμακευτικό σύλλογο, ολοκληρώνοντας την ημέρα με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς, όπου συνόψισε τα συμπεράσματα των επαφών που έγιναν.

Συνοδευόμενος τόσο από τη βουλεύτρια και αναπληρώτρια τομεάρχισσα δικαιοσύνης, Ε. Αγαθοπούλου, όσο και από μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, επισκέφτηκε τα εμβολιαστικά κέντρα, διαπιστώνοντας πως η εικόνα του ΕΣΥ φανερώνει την πίεση και τις πληγές που αφήνει πίσω της η τιμωρητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. 

Η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ταυτόχρονα η συνολικά συντηρητική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας αποτελούν επιλογές, που υπονομεύουν εν τέλει τη δημόσια υγεία. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρώην υπουργός τόνισε στη συζήτηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς , πως ο εμβολιασμός αποτελεί ηθική και επαγγελματική υποχρέωση των υγειονομικών.

Έγινε ξεκάθαρο από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως οφείλει να δοθεί έμφαση στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση και στην κοινοτική παρέμβαση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, στην προνοσοκομειακή διαχείριση λειτουργώντας ως ένα φίλτρο περιστατικών με σκοπό τα νοσοκομεία να επιτελέσουν τη δευτεροβάθμια λειτουργία τους.

Οι ιδεοληψίες της ΝΔ υπονομεύουν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Η πανδημία αρχίζει και στερεύει ως δικαιολογία, για να καλύψει η κυβέρνηση τις αδυναμίες και τις αποτυχίες που προκλήθηκαν από τις συνειδητές επιλογές της και η στιγμή που οι ευθύνες δεν θα μπορούν να μείνουν άλλο αναπάντητες δεν αργεί να έρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.