Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Συνδικάτο Μετάλλου: Όχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα στο βωμό του κέρδους


Ανακοίνωση 
Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας 

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΥΛ που έγινε την Πέμπτη 16/9 με τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου στο κεφάλι και εύχεται στον συνάδελφο περαστικά και καλή ανάρρωση.

Την ίδια στιγμή που η ΑΛΟΥΜΥΛ πανηγυρίζει για αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας, αυτό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι η εντατικοποίηση, οι χαμηλοί μισθοί και η ανασφάλεια, χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα γυρίσουν από τη δουλειά τους σώοι και αβλαβείς. Η προστασία της ζωής και της υγείας μας αποτελεί κόστος για τους βιομήχανους. Τα παλιά μηχανήματα, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η ελλιπής εκπαίδευση των εργαζομένων, οι υπερωρίες και τα 4βάρδια είναι μέσα για να αυξάνει την κερδοφορία της η εταιρεία σε βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων.

Τεράστιες ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση, για την τραγική κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να είναι το νοσοκομείο Κιλκίς, χωρίς τη λειτουργία ΜΕΘ, τη στιγμή που στο Κιλκίς υπάρχουν πολλές βιομηχανίες με χιλιάδες εργαζόμενους και τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο. Αποτέλεσμα είναι για σοβαρές περιπτώσεις, όπως και αυτή, να απαιτείται η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη με την απώλεια πολύτιμου χρόνου. Επίσης, με τη διαρκή υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, αφήνουν τις βιομηχανίες να λειτουργούν ανεξέλεγκτα με κίνδυνο της ασφάλειας των εργατών.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων:

-   Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Έλεγχο των εργοδοτών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη τα ων εργοδοτών

- Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις βιομηχανίες 

- Επαρκής στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας 

- Να στελεχωθεί ΤΩΡΑ το νοσοκομείο του Κιλκίς με το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές. Να ανοίξει ΣΗΜΕΡΑ πλήρως στελεχωμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βάση τις ανάγκες της περιοχής. 

- Τέλος στα ωράρια λάστιχο. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση. 7ωρο -5ήμερο -35ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.