Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Eρώτηση Γ. Φραγγίδη με Θέμα, «Συντήρηση Πτητικών Μέσων Ενόπλων Δυνάμεων»


Eρώτηση του βουλευτή Γ. Φραγγίδη π
ρος τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας εθνικής καταστροφής που προκλήθηκε από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού – του επιτελικού κράτους – να ελέγξει την πύρινη λαίλαπα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά κυρίως στους πολίτες των περιοχών που πλήττονται, επιφέροντας τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στη χώρα. 

Πέραν αυτών όμως, η υπόψη κατάσταση ανοίγει μία χαραμάδα στην καλά κρυμμένη διαφάνεια διαχείρισης των υποδομών και των μέσων του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το υπόψη χρονικό διάστημα, πληθώρα δημοσιευμάτων φέρνουν στο φως προβλήματα σχετιζόμενα με τη διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και ιδιαίτερα των χρησιμοποιουμένων για σκοπούς αεροπυρόσβεσης.

Επίσης, υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα για αντικατάσταση των Διευθυντών Αεροπορίας Στρατού και Τεχνικού Σώματος, εν μέσω μάλιστα των καταστροφικών πυρκαγιών, καθώς και υποβολή παραίτησης Ανώτατου Αξιωματικού που τελικά διαψεύσθηκαν.

Τελικά, αν και υπήρξε θέμα διαθεσιμότητας των πτητικών μέσων του ΣΞ, εντούτοις προβληματισμός ανακύπτει κατά πόσο η παραίτηση του Ανώτατου Αξιωματικού συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση της αποστολής των πτητικών μέσων του ΣΞ με την αεροπυρόσβεση ή ουσιαστικά έχει σχέση με την εν γένει συντήρησή τους.

Δεδομένου ότι, η συντήρηση των πτητικών μέσων των ΕΔ είναι σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί στον εκάστοτε κατασκευαστή των μέσων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Σε ποιους ιδιωτικούς φορείς υλοποιείται η συντήρηση των πτητικών μέσων (Α/Φ και Ε/Π) των ΕΔ και με ποιες διαδικασίες;

2. Σε περίπτωση θετικής απάντησης, οι υπόψη φορείς διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά από τον κατασκευαστή των μέσων ή άλλο κρατικό φορέα για την δυνατότητα συντήρησης αυτών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γιώργος Φραγγίδης
Βασίλης Κεγκέρογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.