Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Είμαστε, ό,τι πετάμε στους δρόμους...


Χρειάζεται μόνο μία απλή ματιά για να επιβεβαιωθεί ότι τα σκουπίδια είναι αδιάψευστος δείκτης του πολιτισμού μας. Και, οι πολίτες είτε μόνιμοι κάτοικοι πόλεων, χωριών και οικισμών του νομού μας, είτε επισκέπτες και περαστικοί θα μπορούσαν εκτός από το επιρρίπτουν ευθύνες παντού εκτός από τους εαυτούς τους ή να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους ή εξιλαστήρια θύματα εν μέσω μίας “κούρσας” που θυμίζει και … Ιερά Εξέταση - γεμάτη ανακρίβειες, ψέματα και υπερβολές – να δουν πραγματικά, με περισσή ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα αυτοκριτική το τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει:

Να μάθουμε πως στους δρόμους ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: από πλαστικά μπουκάλια μικρού μεγέθους μέχρι και πλαστικούς σωλήνες ή οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους.

Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να πετάμε σκουπίδια, αποδεικνύοντας το ότι είμαστε περιβαλλοντικά ανάλγητοι, μη ευαισθητοποιημένοι και απλώς κουρδισμένα “ρομποτάκια” που έχουμε μάθει να παπαγαλίζουμε το πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον, η προστασία του.

Αν όλοι μας επιδείξουμε στοιχειώδη ίχνη σεβασμού στο περιβάλλον, στους εαυτούς μας, στους συνανθρώπους μας, τότε θα κάνουμε κάτι πολύ βασικό: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και δεν θα αντικρίζουμε εικόνες όπως αυτές που μόνο ντροπή προκαλούν.

Ας είμαστε όλοι περισσότερο θετικοί. Και, πριν κουνήσουμε το δάχτυλό μας, ας αναλογιστούμε πρώτα τι έχουμε κάνει εμείς για να μη βλέπουμε τέτοιου είδους εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.