Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Εντάχθηκε το έργο «Εκσυγχρονισμός ύδρευσης Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 3.778.769,12 €


Εντάχθηκε το πρώτο έργο του Δήμου Παιονίας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Εκσυγχρονισμός ύδρευσης Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 3.778.769,12€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου της πράξης αποτελείται από 3 υποέργα, τα οποία αφορούν τα εξής:

1)Τ ον Eκσυγχρονισμό υδρευτικών δικτύων Δήμου Παιονίας με α) την αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών εσωτερικών δικτύων ύδρευσης συνολικού μήκους 29.371,98 μ., στην Αξιούπολη, Ειδομένη, Φανό, Σκρά, Καμποχώρι, Νέο Συρράκο, Μεταμόρφωση και Πεντάλοφο.

β)Την αντικατάσταση πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού 23 αντλιοστασίων των υδρευτικών δικτύων της ΔΕΥΑ Παιονίας αλλά και τον τηλεέλεγχο – τηλεχειρισμό αντλιοστασίων και δεξαμενών της ΔΕΥΑΠ στο πλαίσιο μιας ολιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της απώλειας ύδατος και της επίτευξης παροχής επαρκούς και καλής ποιότητας πόσιμου νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας, για το Πολύκαστρο, Ευρωπό, Άγιο Πέτρο, Λιβάδια, Άσπρο, Γοργόπη, Αξιοχώρι, Βαλτοτόπι, Δογάνη, Ειδομένη, Ευζώνους, Μεσιά, Μικρόδασος, Πευκόδασος, Πλατανιά, Πολύπετρο, Ποντοηράκλεια, Τούμπα και Χαμηλό.

2) Την αρχαιολογική επιστασία απαραίτητων εργασιών εκσκαφών

3) Την Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλε-ελέγχου / τηλεχειρισμού στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Πολυκάστρου με την εγκατάσταση 3.443 νέων ψηφιακών υδρομέτρων, καθώς και των απαιτούμενων σημείων ελέγχου λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός απωλειών, διαρροών αλλά και δυσλειτουργιών υδρομέτρων όπου έχει αντικατασταθεί στο σύνολό του το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, με τους απαραίτητους κόμβους συλλογής των μετρήσεων.

Η μελέτη και η υποβολή της παρούσας πρότασης που εγκρίθηκε πραγματοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Παιονίας. Υπό εξέταση παραμένει η 2η πρόταση που έχει υποβάλει η ΔΕΥΑΠ και αφορά δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.