Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 20/7/2021, 7:00 μ.μ.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (19 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει στην οικία του 360 πακέτα τσιγάρων και 9 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου και δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός που ενέχεται σε διαρρήξεις οχημάτων στην περιοχή της Καλαμαριάς

Η αυτόφωρη σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και η συνεχιζόμενη - μεθοδική έρευνα, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων διαρρήξεων οχημάτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Συγκεκριμένα , πρώτες πρωινές ώρες χθες (19-07-2021), συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο προαναφερόμενος άντρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και τσάντα με είδη αθλητικού ρουχισμού, που είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από σταθμευμένο όχημα στην περιοχή.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, με τουλάχιστον τρείς ακόμη συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από 27/06 έως 19/07 του τρέχοντος έτους, διέρρηξαν συνολικά εννέα (9) αυτοκίνητα στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Ο 28χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μέλη εγκληματικής ομάδας, για απόπειρα απάτης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο γυναικών, που εμπλέκονται σε απόπειρα απάτης με τη χρήση πλαστού εγγράφου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπές ηλικίας 60 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα , πρωινές ώρες χθες (19-07-2021), οι συλληφθείσες, αφού αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Ξάνθη με υπεραστικό λεωφορείο, μετέβησαν σε τραπεζικό υποκατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας με στοιχεία πραγματικού προσώπου και συγκεκριμένα 54χρονης ημεδαπής, αιτήθηκαν ανάληψη του συνολικού χρηματικού ποσού τραπεζικού λογαριασμού της παθούσας.

Η πλαστότητα του εγγράφου έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ενημέρωσαν το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών που προσήγαγαν τις δύο γυναίκες στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι , τα στοιχεία δύο εκ των συνεργών τους που τις είχαν προμηθεύσει με τα απαιτούμενα έγγραφα για την τραπεζική τους συναλλαγή, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που θα ελεγχθούν περαιτέρω.

Οι συλληφθείσες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 104.520 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.214 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 155 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

89 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 85 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

32 στη Στερεά Ελλάδα,
14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
13 στην Ήπειρο,
11 στη Θεσσαλονίκη,
7 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στη Δυτική Ελλάδα,
3 στη Θεσσαλία,
3 στη Πελοπόννησο,
1 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 61.364 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 59.141 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.223 των 150 ευρώ.

11 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.887 ομοειδείς παραβάσεις.

55 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη τήρηση βιβλίου ραντεβού και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για μη χρήση μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε πολιτιστικό σύλλογο και 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο πλαίσιο εκδήλωσης.

Στη Δυτική Μακεδονία,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενους καταστημάτων, για μη χρήση μάσκας.

Στην Κρήτη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,
από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 υπεραγορές τροφίμων, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

300 ευρώ πρόστιμο σε επιβάτη λεωφορείου, για μη χρήση μάσκας,
από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενες οίκου ανοχής, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα Ιόνια Νησιά,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για διοργάνωση εκδήλωσης,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 εργαζόμενους ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενους μπαρ, για μη χρήση μάσκας,
από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 πελάτες καταστήματος αγοράς τροφίμων, για μη χρήση μάσκας,

300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη εστιατορίου, για μη χρήση μάσκας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη υπεραγοράς τροφίμων για υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ατόμων εντός του καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 εργαζόμενους 4 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενους καταστήματος λιανικής, για μη χρήση μάσκας,

300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη τράπεζας, για μη χρήση μάσκας.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήσης μάσκας από ισάριθμους εργαζόμενους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.642 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.226 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου