Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Πόσες ακόμα Γαρυφαλλιές και Καρολάιν;


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου
"Ήταν η κακιά στιγμή" υποστήριξε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Πόσο άθλια και τιποτένια δικαιολογία. Δεν έφταιγε ο χρόνος, ούτε ο τόπος. Έφταιγε το τέρας που έκρυβε μέσα του και αποφάσισε να το εξωτερικεύσει.

Δεν ήταν το τώρα, αλλά ήταν όλα του τα χρόνια που έχτιζε έναν άθλιο χαρακτήρα, ήταν οι άνθρωποι που τον μεγάλωσαν και δεν του έμαθαν τι θα πει σεβασμός και πόσο ιερή είναι η ανθρώπινη ζωή.

Όσο αφορά την πολιτική ταυτότητα του δράστη που διαρρέει πραγματικά ποιος νοιάζεται; Ποιος ενδιαφέρεται για τις πεποιθήσεις ενός δολοφόνου; Πόσο άσχημο και χυδαίο είναι να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης η δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν και πόσων ακόμη γυναικών που έχασαν άδικα την ζωή στα χέρια "ανθρώπων" που έκρυβαν κάτω από τις μάσκες των "καλών παιδιών" δολοφονικά τέρατα;

Ήρθε η ώρα επιτέλους να συζητηθεί εκτενώς το θέμα της αυστηροποίησης των ποινών για αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα αλλά και της πρόληψης τους με όποιο τρόπο είναι δυνατό αυτό. Ήρθε η ώρα επιτέλους να δώσουμε στην παιδεία την θέση που της αρμόζει. Γιατί ο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι τα σημαντικότερα μαθήματα που πρέπει να πάρει στην ζωή του ένας άνθρωπος.

Τα τέρατα που βγαίνουν στην φόρα γίνονται κάθε μέρα και περισσότερα. Πόσες ακόμα Γαρυφαλλιές, Καρολάιν πρέπει να θρηνήσουμε για να μπει τέλος στην βία;

Ως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.