Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 26/2/2021, 9:48 μ.μ.


Σύλληψη για αντιποίηση
Συνελήφθη χθες (25 Φεβρουαρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε σε αστυνομικό έλεγχο με όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, είχε εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων σε περιοχή της Αττικής και στο οποίο είχε τοποθετήσει αυτοκόλλητα με την ένδειξη «ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ», ενώ στην οροφή είχε τοποθετήσει παράνομα 3 φάρους.

Το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ σε βάρος του ημεδαπού βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών, για επιταγές.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (25 Φεβρουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν από αντλία ύδρευσης σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, μεταλλικές βάνες αξίας 300 ευρώ.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (25 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες με καπνό βάρους 850 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.813) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.201)στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.566) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (28) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.185) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(282) στην Αττική,
(128) στη Θεσσαλονίκη,
(113) στη Δυτική Ελλάδα,
(95) στην Κεντρική Μακεδονία,
(83) στην Κρήτη,
(82) στη Στερεά Ελλάδα,
(82) στην Πελοπόννησο,
(65) στην Ήπειρο,
(56) στη Θεσσαλία,
(54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(47) στο Νότιο Αιγαίο,
(44) στο Βόρειο Αιγαίο,
(40) στα Ιόνια Νησιά και
(14) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (126.483) ομοειδείς παραβάσεις.

(322) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (315) πρόστιμα των 300 ευρώ και(7) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(42) στην Αττική,
(33) στην Κεντρική Μακεδονία,
(30) στα Ιόνια Νησιά,
(29) στην Κρήτη,
(29) στη Στερεά Ελλάδα,
(26) στο Βόρειο Αιγαίο,
(25) στη Θεσσαλονίκη,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στη Δυτική Ελλάδα,
(18) στην Ήπειρο,
(17) στη Θεσσαλία,
(17) στο Νότιο Αιγαίο,
(14) στην Πελοπόννησο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (39.627) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (37.894) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.733) των (150) ευρώ.
(59) παραβάσεις και (28) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και (8) πελατών, 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, καθώς και επιβολή προστίμου από 600 ευρώ στους (9) συλληφθέντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν ιδιοκτήτης μπαρ, (7) υπάλληλοι και θαμώνας. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από (8) πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση υγειονομικών μέτρων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε πελάτισσα για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη και 5.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-παντοπωλείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) πελάτες, για παραβίασηπεριορισμού κίνησης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο ιδιοκτήτη καφετέριας, επιβολή 15ημερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) πελάτες, για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 3.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας-ζαχαροπλαστείου, επιβολή 15ημερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα, για παραβίαση καραντίνας.

Στο Νότιο Αιγαίο, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα, για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, (4) συλλήψεις και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους (3) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.847) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.370) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν (15) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων που έλαβαν χώρα στις περιοχές Φιλύρου και Ασβεστοχωρίου

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη εξιχνίασαν έπειτα από συστηματική και επιστάμενη έρευνα, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, από τέλη Οκτωβρίου 2020 έως αρχές Φεβρουαρίου 2021, κινούμενοι στις ευρύτερες περιοχές Φιλύρου και Ασβεστοχωρίου, διέρρηξαν δεκαπέντε (15) οχήματα αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα - αντικείμενα των κατόχων τους.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης εξιχνίασαν (7) περιπτώσεις κλοπής

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης όταν αντιλήφθηκαν τη δράση τους σε χωριό της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Πρόκειται για 36χρονο άντρα και 51χρονη γυναίκα, οι οποίοι πρωινές ώρες χθες (25-02-2021) και σε διάστημα μόλις μιας ώρας, αφαίρεσαν, σε τρείς περιπτώσεις, χρηματικά ποσά από ηλικιωμένα άτομα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί , οι οποίοι από την περαιτέρω έρευνα, διαπίστωσαν ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2020, λειτουργώντας ως συμμορία, προέβησαν σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμη κλοπές σε χωριά των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Καβάλας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν οι μέθοδοι της απασχόλησης και της εξαπάτησης υπερήλικων ατόμων, τα οποία έπειθαν, κατά περίπτωση, ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού ή του Δήμου, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό των οικιών τους.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν από την κατοχή τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα, σε μία μάλιστα περίπτωση μέσα από τα χέρια τους, ενώ σε περιπτώσεις που οι παθόντες επικαλούνταν ότι δεν είχαν χρήματα, ερευνούσαν τους χώρους, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν κάτι.

Η λεία τους ανέρχεται σε (10.730) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσω μεταφοράς για την προσέγγιση των στόχων τους και την διαφυγή από αυτούς.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοια περιστατικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά:

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας www . hellenicpolice . gr στο πεδίο χρήσιμες συμβουλές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

(7) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων. Μεταξύ αυτών και 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε δύο μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (99,6) γραμμαρίων, ένα κυλινδρικό δοχείο – τρίφτη, οκτώ μικροδέματα με άγνωστη τριμματισμένη ουσία, δύο ζυγαριές ακριβείας και χρηματικό ποσό.

(2) άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις όπου σε βάρος δύο ημεδαπών εκκρεμούσε από μία απόφαση, με την οποία:

- ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών, για πορνογραφία ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και

ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης (20) μηνών και χρηματική ποινή για κακοποίηση ζώων κατ’ εξακολούθηση.

(7) άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.