Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 11/2/2021, 6:05 μ.μ.


Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 67χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει θρησκευτικό σταυρό μέσω διαδικτύου, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε αγγελία πώλησης θρησκευτικού σταυρού σε ιστοσελίδα, την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αναρτήσει ο 67χρονος.

Μεσημβρινές ώρες χθες (10-02-2021) σε περιοχή της Τούμπας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης κατασχέθηκε από την κατοχή του συλληφθέντα, ένας χάλκινος σταυρός, για τον οποίο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις ατόμων στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης έπειτα από τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών

Στοχευμένους ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες (10-02-2021) στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν δύο (2)ημεδαποί ηλικίας 37 και 23 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, από οικία που διαμένουν ου συλληφθέντες κατασχέθηκαν:

(1) δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (18,9) γραμμαρίων,
(1) δέμα με ηρωίνη βάρους (1,79) γραμμαρίων,
(140) ναρκωτικά δισκία,
(25) δενδρύλλια κάνναβης,
(2) λαμπτήρες,
(1) μετασχηματιστή,
(1) ψηφιακό ρολόι με ένδειξη υγρασίας, θερμοκρασίας,
(3) κινητά τηλέφωνα με τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (10 Φεβρουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από Ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ο προαναφερόμενος σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με το όχημα που οδηγούσε και προσπάθησε να διαφύγει, προσκρούοντας και προκαλώντας φθορές σε όχημα των αστυνομικών. 

Στη συνέχεια κατά την σύλληψή του, αντιστάθηκε απωθώντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Επιπλέον, στην κατοχή του εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων.

Σύλληψη για ληστεία

Συνελήφθη χθες (10 Φεβρουαρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως πρόεκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 9ης Φεβρουαρίου, μπήκε παράνομα σε οικία σε περιοχή της Ημαθίας και με την χρήση βίας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, αφαίρεσε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας 500 ευρώ. Επίσης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησε μαζί με άγνωστο συνεργό του, που τον ανέμενε στο όχημα.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες
(10 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, 3 ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 9 προς 10 Φεβρουαρίου, αφαίρεσαν από 2 μετασχηματιστές ρεύματος της ΔΕΔΔΗΕ, 6 χάλκινα πηνία και καλώδια 30 μέτρων, προκαλώντας φθορές αξίας 17.000 ευρώ. Τα κλεμμένα αντικείμενα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Πέλλας όπου τα είχαν αποκρύψει οι παραπάνω άνδρες και κατασχέθηκαν.


Συνελήφθη χθες (10 Φεβρουαρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου, παραβίασε σχολικό συγκρότημα στις Σέρρες και αφαίρεσε από χώρο γραφείου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 700 ευρώ, κλειδιά και χρηματικό ποσό 40 ευρώ. 

Σε εξωτερικό χώρο κοντά στην οικία του ανήλικου εντοπίσθηκαν ο κλεμμένος φορητός υπολογιστής και τα κλειδιά, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του σχολείου. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, συνελήφθη ο ημεδαπός πατέρας του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Δεκέμβριο του 2020, προσποιούμενος τον γιατρό μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, έπεισε ημεδαπή γυναίκα στην Ημαθία, να του καταβάλει χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ, ως δήθεν προκαταβολή για την πραγματοποίηση αισθητικής επέμβασης.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (10 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, μία αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 640 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 22 κιλών και 200 γραμμαρίων, καθώς και 6 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν καταβλήθηκαν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο λαθρεμπορίας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (68.659) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.708) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.552) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (15) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.213) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(387) στην Αττική,
(142) στη Θεσσαλονίκη,
(117) στη Δυτική Ελλάδα,
(90) στην Κεντρική Μακεδονία,
(75) στην Κρήτη,
(66) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(64) στη Θεσσαλία,
(57) στη Στερεά Ελλάδα,
(54) στην Πελοπόννησο,
(53) στην Ήπειρο,
(41) στο Βόρειο Αιγαίο,
(37) στα Ιόνια Νησιά,
(19) στη Δυτική Μακεδονία και
(11) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (112.091) ομοειδείς παραβάσεις.

(294) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (276) πρόστιμα των 300 ευρώ και (18) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(58) στην Αττική,
(33) στην Κρήτη,
(32) στην Κεντρική Μακεδονία,
(25) στην Ήπειρο,
(24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(23) στο Βόρειο Αιγαίο,
(23) στη Στερεά Ελλάδα,
(18) στη Δυτική Ελλάδα,
(15) στην Πελοπόννησο,
(12) στη Θεσσαλονίκη,
(12) στη Θεσσαλία,
(9) στα Ιόνια Νησιά,
(5) στο Νότιο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (35.893) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (34.261) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.632) των (150) ευρώ.

(45) παραβάσεις και (15) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου και 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο ταχυφαγείου, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνης, (4) εργαζομένων και (3) πελατών σε οίκο ανοχής, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στην προσωρινά υπεύθυνη και συνολικά (8) των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 15ημερης αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (3) πρόστιμα των 300 ευρώ σε πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (2) πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οβελιστηρίου. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (3) πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ουζερί-μεζεδοπωλείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (7) πρόστιμα των 300 ευρώ σε πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωσης ιδιωτικής συνάθροισης. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν σε (5) συμμετέχοντες, ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε συμμετέχοντα για μη χρήση μάσκας.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.059) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.140) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.