Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Σ. Παραστατίδης για τις εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ημέρα χαράς και συνάμα ημέρα ευθύνης


Του Στέφανου Παραστατίδη
Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την παράταξή μας. Είναι ημέρα χαράς και συνάμα ημέρα ευθύνης. Η μαζική συμμετοχή του προοδευτικού κόσμου στην εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: είμαστε εδώ.

Τα πρώτα συγχαρητήρια ανήκουν στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εκτιμώ ιδιαίτερα την προεκλογική του στάση ως προς την ενότητα, την οποία δεν επικαλέστηκε απλώς ως ένα σύνθημα αλλά την υπερασπίστηκε στο δημόσιο του λόγο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει μία ισχυρή αδιαμφισβήτητη εντολή· στα χέρια του βρίσκεται η μοίρα της παράταξης. Εμείς έχουμε την ευθύνη να τον στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να πετύχουμε και θα πετύχουμε.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Γιώργο Παπανδρέου, έναν οραματιστή του οποίου η συμμετοχή λειτούργησε ως καταλύτης των εξελίξεων. Πέραν τούτου, είναι ο πολιτικός που δημιούργησε μία σημαντική κληρονομιά, διότι σε παλαιότερο χρόνο κατάφερε να ενώσει πολλούς νέους ανθρώπους γύρω από ιδέες. Και αυτές οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολο να διαρραγούν, είναι σχέσεις διαχρονικές, σχέσεις ιδεών. Προσωπικά τον τιμώ γι’ αυτό.

Συγχαρητήρια βεβαίως και σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Καθείς, με τον δικό του τόνο, συνέβαλε στον πλουραλισμό των ιδεών και την περισσότερη συμμετοχή.
 

Ήταν όλοι άξιοι.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν σε αυτούς που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, της επιτροπής που είχε την ευθύνη διενέργειας των εκλογών. Για όσους από εμάς παρακολουθήσαμε από κοντά τις διαδικασίες, έχουμε πλήρη γνώση των δυσκολιών και γνωρίζουμε την υπέρμετρη προσπάθεια που έφερε ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Και το λέω αυτό διότι η συγκεκριμένη επιτροπή υπέστη εύκολη και άδικη κριτική. Τα εύσημα της ανήκουν και οφείλω να το καταθέσω δημόσια.

Συγχαρητήρια ακόμη αξίζουν στα στελέχη-συνεργάτες της Χαριλάου Τρικούπη που, παρά τις διαφορετικές προσωπικές επιλογές για την προεδρία, λειτούργησαν θεσμικά και συνεργάστηκαν άψογα και σε πολύ καλό κλίμα με πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της παράταξης. Λειτούργησαν ουσιαστικά ως θεματοφύλακες της ενότητας.

Συγχαρητήρια θερμά και ειλικρινή αξίζουν και όλοι οι Γραμματείς Νομαρχιακών, οι στενοί μου συνεργάτες στο οργανωτικό την τελευταία διετία και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την εκλογική διαδικασία, μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων.

Όλα πήγαν καλά.

Τέλος, κανείς δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ξεχάσει την καθοριστική συμβολή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για να κρατηθεί αυτή η παράταξη ενωμένη και όρθια. Η κληρονομιά της είναι βαριά και η ευθύνη μας να την υπηρετήσουμε είναι ταυτόχρονα και η δέσμευσή μας προς την ίδια.

Σε ό,τι με αφορά, πέρασαν τρεις δύσκολοι μήνες. Με ένταση, απώλειες, ευθύνες, ανατροπές. Όχι πως δεν μου αρέσει η δράση -ψοφάω, όμως αυτή τη φορά αισθάνθηκα ότι έπαιζα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μου έλειψε πολύ το διάβασμα και το γράψιμο. Και λίγες ανάσες. Ευκαιρία λοιπόν, για λίγο. Και μετά, πάμε για τα επόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.