Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα Ανανέωσης


Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Με λίγες ώρες να απομένουν μόνο για τις εκλογές στις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής ή μάχη προμηνύεται σκληρή. Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν στα ίσα την προεδρία της Δημοκρατικής Παράταξης έχοντας δημιουργήσει έκαστος ένα τεράστιο δίκτυο στελεχών ανά την χώρα.

Ποιο είναι όμως το διακύβευμα της κάλπης; Ένας βασικός στόχος που θέτουν όλοι οι υποψήφιοι είναι το "μεγάλωμα" της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξανά τον ιστορικό του ρόλο και να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας. Τι είναι όμως αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και κυρίως η νέα γενιά; Είναι η ανανέωση.

Το πολιτικό σύστημα έχει την ανάγκη μιας ριζική ανανέωσης, τόσο ηλικιακής, όσο και αξιακής και ιδεολογικής. Έχει ανάγκη ένα πολιτικό φορέα που θα σταθεί απέναντι στα προβλήματα του και θα προτείνει λύσεις. Έχει ανάγκη καθαρές κουβέντες χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και πυροτεχνήματα.

Μία τέτοια ανανέωση μπορεί να υλοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βάζοντας στο επίκεντρο την νέα γενιά φιλοδοξεί να κάνει ξανά το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Με ήπιο, σοβαρό και ενωτικό πολιτικό λόγο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Μακριά από αυτά τα κακώς κείμενα που έβαλαν την Ελλάδα σε αυτό τον δεκαετή Γολγοθά της κρίσης. Μακριά από πελατειακές σχέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Είναι επιτέλους η ώρα της ανανέωσης. Την έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα, την έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.