Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης

Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Την πρώτη του προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1/12/2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

O Μητροπολίτης έγινε εγκάρδια δεκτός από το Διευθυντή της, κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη και το προσωπικό της.

Το Σεβασμιότατο πλαισίωναν οι πατέρες Δημήτριος Παπαγεωργίου και Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς και ξεκίνησε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη να εκθέτει εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση και άπτονται των ενδιαφερόντων της Εκκλησίας.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Σεβασμιοτάτου, ο οποίος εκδήλωσε την αμέριστη αγάπη του προς τη μαθητιώσα νεολαία γενικά και ανέδειξε το όραμά του ειδικά για τους μαθητές της ποιμένουσας επαρχίας του. Πριν τις άγιες ημέρες ο Μητροπολίτης θα επισκεφτεί σχολεία της Δευτεροβάθμιας αλλά και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να βρεθεί και να συνομιλήσει δια ζώσης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

Με πρόταση του Σεβασμιοτάτου θα υλοποιηθούν συνεργατικές δράσεις με θεματολογία τη Μικρασιατική καταστροφή στις οποίες θα συμμετέχουν οι δύο Διευθύνσεις. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήριος Μαρκάδας. Ο Σεβασμιότατος χαιρέτησε επίσης τη λειτουργία των νεοσύστατων Πειραματικών σχολείων του Κιλκίς υποστηρίζοντας ότι αποτελούν όφελος για την παιδεία στο Νομό μας.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την προσπάθεια που κατέβαλλαν την περασμένη χρονιά εν μέσω πανδημίας και ευχήθηκε για μια νέα ελπιδοφόρα σχολική χρονιά.

Εφυής, προσινής, ευγενικός, ειλικρινής, και καταδεκτικός, ένας απλός άνθρωπος ξεδίπλωσε αμέσως το χαρακτήρα του μπροστά σε όλους, χωρίς να φοβάται να τσαλακωθεί, με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από μας και ήλθε στο Κιλκίς για να προσφέρει ότι μπορεί περισσότερο. Την αγάπη που αποπνέει για το ποίμνιό του θα την εισπράξει από τους Κιλκισιώτες οι οποίοι τον περίμεναν για καιρό ορφανοί. Εις πολλά έτη Δέσποτα.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν δώρα με τον κ. Βαρθολομαίο να χαρίζει στον κ. Χριστοφορίδη μία εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ο τελευταίος να ανταποδίδει με μια σειρά βιβλίων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη γνωριμία του Ιεράρχη με το προσωπικό της Διεύθυνσης και την ευλογία του προς όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.