Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς


Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 11:00 η λειτουργία του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής στο ανοιχτό γήπεδο της πόλης που βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες οργανωμένης άθλησης αθλητών και αθλητικών ομάδων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του όπως και πολιτών.

Η ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου (ταρτάν) κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της αλλοίωσης του συνθετικού τάπητα από την πολυκαιρία. Οι τεχνικές εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο και περιελάμβαναν απόξεση της παλαιάς εγκατάστασης, επίστρωση νέου ταρτάν σε επιφάνεια 7.681,71 τ.μ και των αγωνιστικών επιφανειών στίβου (διαδρομές στίβου, εσωτερικές περιοχές διεξαγωγής αγωνισμάτων στίβου, διάδρομοι αλμάτων μήκους και επί κοντώ, περιμετρικοί διάδρομοι ασφαλείας και περιοχές κίνησης αθλητών) γραμμογράφηση και ειδικές κατασκευές.

Ο νέος ελαστικός συνθετικός τάπητας έχει μπλε χρώμα. Στον αγωνιστικό χώρο προστέθηκαν σαρανταέξι καινούρια αθλητικά όργανα ανοιχτού στίβου (ακόντια, δίσκοι, σφύρες, σκυτάλες δρόμων, πήχεις για άλμα εις ύψος και επί κοντώ, στρώμα για άλμα επί κοντώ κ.α.). Η επίστρωση του ταρτάν και ο νέος αθλητικός εξοπλισμός που αγοράστηκε ισοδυναμούν με πλήρη ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου ο οποίος γίνεται σύγχρονος και πιο λειτουργικός.

Το έργο ανακατασκευής του ανοιχτού γηπέδου Κιλκίς (ταρτάν) προϋπολογισμού 777.000ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ και κατασκευάστηκε με βάση τις ελληνικές τεχνικές προδιαγραφές (ΕΤΕΠ, ΦΕΚ 2221/Β/30-7-2012) και τα ισχύοντα πρότυπα (ΕΝ, ICO). Με την έκπτωση του έργου (39%) δαπανήθηκαν συνολικά για την ανακατασκευή 473.970 ευρώ ενώ 55.291,72 ευρώ στοίχισε η αγορά του νέου αθλητικού εξοπλισμού.

Τα εγκαίνια του νέου ταρτάν θα τελέσει ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.





 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.