Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΔΑΣ–ΟΤΑ εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: Περί εκλογών ο λόγος...

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Συναδέλφισσα συνάδελφε,
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, θα διεξαχθούν σε μια εποχή που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων οξύνεται.

Από την μία, βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια τα αποτελέσματα της πανδημίας. Μιας πανδημίας που το ίδιο το κράτος και οι δημοτικές αρχές, την ανέδειξαν ως ζήτημα «ατομικής ευθύνης». Δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, ούτε για αναβάθμιση των τοπικών δομών υγείας, ούτε για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. 

Κάνουν τα “στραβά μάτια” στο συνωστιμό που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία της περιοχής και τις υπηρεσίες της περιοχής ενώ δεν φρόντισαν να υπάρξει πλατιά ενημέρωση από τους υγειονομικούς, από τους ειδικούς, για τον εμβολιασμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι ένοχοι.

Από την άλλη, με τον διαβόητο νόμο Χατζηδάκη επιχειρούν να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους. Η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, με θεσμοθετημένα 10ωρα, η απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας και της περιφρούρησής της, το φακέλωμα των εργαζομένων που είναι στα σωματεία, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης είναι τα κύρια στοιχεία ενός νόμου που επιδιώκει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας τις νέες αντεργατικές πολιτικές τους. 

 Παράλληλα, στο στόχαστρο έχουν μπει και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά με στόχο το πετσόκομμα των ειδικοτήτων που λαμβάνουν το επίδομα, στηριζόμενοι σε μια επιτροπή «σοφών», που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη διατήρησε και την διεύρυνε η σημερινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα στους δήμους όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αντιδραστικό πλαίσιο, μετατρέποντας τους δήμους σε μοχλό επέλασης της αντιλαϊκής – ανττεργατικής επίθεσης με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις, το παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και την αντικατάσταση της με ευέλικτες μορφές εργασίας 2μηνα, 8μηνα, κοινωφελή εργασία αλλά και με τη παραπέρα διεύρυνση της ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης βασικών κοινωνικών δομών και τη φοροεπιδρομή.

Ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν είναι άλλος από την υλοποίηση της παραπάνω διαχρονικά αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος διορίζει τα τρία μέλη του Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι εκλέγουν μόνο δύο αντιπροσώπους. Άρα, μονά ζυγά δικά τους ενώ αν “τα βρουν σκούρα” δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν και νομοθετικές διατάξεις που επιβάλλουν μέχρι και “εχεμύθεια”, για να μην μαθαίνουν οι εργαζόμενοι πως τους τσακίζουν τα δικαιώματα!

Συνάδελφε, μας γνωρίζεις εδώ και χρόνια. Μαζί όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε τις μάχες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων. Από κανένα πόστο δεν υπηρετήσαμε τις πολιτικές της κυβέρνησης και των δημάρχων. Δεν μας συνδέει τίποτα με αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές.

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ ΟΤΑ σε αυτά έδωσαν και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, θα ενημερώνουν, θα αποκαλύπτουν, θα είναι όπως πάντα, τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή των εργαζόμενων, θα υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες αντεργατικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών.

Στις σημερινές συνθήκες που τόσο το πειθαρχικό δίκαιο, όσο και ο υπηρεσιακός κώδικας των δημοτικών υπαλλήλων συνεχώς αντιδραστικοποιείται, με στόχο να στοιχηθούν οι συνάδελφοι με την εφαρμογή των κεντρικών κρατικών πολιτικών διεύρυνσης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων και στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η ενίσχυση των δυνάμεων που με συνέπεια παλεύουν για να χτίσουμε ένα κίνημα που δεν θα αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντεργατική πολιτική, που θα επιλέγει το δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκλογές έχουν αποδεχθεί τον πυρήνα του αντεργατικού χαρακτήρα του κράτους και σε συνεννόηση με τις Δημοτικές Αρχές, έχουν μετατρέψει τα υπηρεσιακά συμβούλια σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης, εξαγοράς και συναλλαγής, διαιρώντας τους εργαζόμενους και νομιμοποιώντας τις αυθαιρεσίες των Δημοτικών Αρχών. Μαζί ψήφισαν τους αντιδραστικούς Οργανισμούς Εσωτερικών Υπηρεσιών των Δήμων. Μαζί χτυπούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση και τους δημάρχους.

Σήμερα που ο αντιδραστικός χαρακτήρας των δήμων ενισχύεται, τα υπηρεσιακά συμβούλια αξιοποιούνται για να υλοποιηθούν μία σειρά από αντεργατικοί νόμοι και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των συναδέλφων η σφαγή των δικαιωμάτων. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η ενίσχυση των δυνάμεων που δεν τα διπλώνουν, αγωνίζονται και στα υπηρεσιακά συμβούλια με κριτήριο το δίκιο του εργαζόμενου, κόντρα σε αντεργατικούς νόμους, κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Τώρα έχεις την πείρα.

Στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στήριξε και ψήφισε
ΔΑΣ ΟΤΑ “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία”.

Οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά:
Αθανασιάδης Θεόδωρος
Βασιλακάκης Τάσος
Βασιλειάδης Συμεών
Βυζιηνός Τάσος
Καραφουλίδης Χρήστος
Φλώρος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.