Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Θεατρικό αναλόγιο στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ετοιμάζει θεατρικό αναλόγιο με κείμενα του Μενέλαου Λουντέμη, του Γιάννη Σολδάτου, του Σταμάτη Πολενάκη, του Λέανδρο Πολενάκη, του Θανάση Χειμωνά, του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές και του Κωστή Γκιμοσούλη. Οι πρόβες, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι σε εξέλιξη, προσφέροντας στους συμμετέχοντες απίστευτες στιγμές συγκίνησης και τροφή για συζήτηση.

Σήμερα που στην «πολιτισμένη» Δύση, δολοφονούνται καθημερινά γυναίκες επειδή και μόνο είναι γυναίκες, σήμερα που η γυναίκα πιο πολύ παρά ποτέ στη σύγχρονη ιστορία είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και κακοποίησης από το αντρικό φύλο, γίνεται αδήριτη η ανάγκη να ανακόψουμε και να ανατρέψουμε την κυριαρχία της κουλτούρας της έμφυλης βίας.

Ενώνουμε τη φωνή και τη θέλησή μας για την αποτροπή και καταστολή κάθε φίλαυτης αρρενωπότητας που κραυγαλέα απαξιώνει την αυτεξουσιότητα του γυναικείου σώματος.

Στηρίζουμε τη γυναίκα του φόβου, της κακοποίησης, του βιασμού, τη γυναίκα χωρίς φωνή, χωρίς δύναμη, στηρίζουμε τη γυναίκα που υποχρεώνεται σε συμπεριφορές μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

Ενημερώνουμε ότι υπάρχει διέξοδος, ότι έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Μαθαίνουμε στα αγόρια μας ότι άντρας δεν γίνεσαι με το νταηλίκι αλλά με το σεβασμό, την αγάπη και την κατανόηση.

Πολεμάμε τα στερεότυπα που διαιωνίζουν την ανισότητα των φύλων και καταγγέλλουμε συμπεριφορές έμφυλης βίας.

Σπάμε τις σιωπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.