Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Η Μάχη στο Κίνημα Αλλαγής


Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Με τις πρώτες μετρήσεις να βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας, τα επιτελεία των υποψηφίων να λαμβάνουν θέσεις για την μητέρα των μαχών στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ να τάσσονται υπέρ του ενός ή υποψηφίου οδηγούμαστε σε ένα πρώτο συμπέρασμα. Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής θα είναι μία σύγκρουση μεγατόνων μεταξύ τριών υποψηφίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου την πρώτη Κυριακή των εκλογών θα δώσουν μια μεγάλη μάχη για την πρωτιά και μία θέση στον δεύτερο γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με μία μακρά πορεία στον κομματικό μηχανισμό έχοντας διατελέσει Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ τα δύσκολα χρόνια της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ξέρει πολύ καλά να δίνει μάχες και να βγαίνει δυνατότερος από αυτές.

Έχοντας πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 και με μεγάλη πολιτική εμπειρία από την θητεία του στην Ευρωβουλή έχει κάθε λόγο να πιστεύει στην εκλογή του.

Εκτός των άλλων έχει ένα ενδυναμωμένο δίκτυο στελεχών και φίλων σε όλη την χώρα. Τα 110 στελέχη της Κ.Ε του Κινήματος και οι 20.000 υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας του έχουν δώσει ένα μεγάλο στίγμα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποτελεί ένα από τα φαβορί της διαδικασίας. Με μία μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία αλλά και οι θητείες του σε νευραλγικά υπουργεία τον καθιστούν ως ένα δυνατό παίκτη. Έχοντας ξεκινήσει νωρίτερα από όλους την προεκλογική του εκστρατεία, οργώνει όλη την επικράτεια συναντώντας πολίτες και φορείς προτάσσοντας την επιστροφή στα σύμβολα και την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στοχεύοντας σε ένα πιο «παραδοσιακό» ακροατήριο.

Τέλος, η πιο αναπάντεχη υποψηφιότητα αυτή του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου άλλαξε εν μέρει τις ισορροπίες. Ο Γιώργος Παπανδρέου παρά το στίγμα του ΚΙΔΗΣΟ αποδεικνύει ότι έχει εκτός από ένα βαρύ όνομα ένα σημαντικό δίκτυο φίλων σε όλη την χώρα. Επιθυμώντας προφανώς να πάρει την «ρεβάνς» και να αφήσει πίσω του το μνημονιακό του παρελθόν διεκδικεί και πάλι την ηγεσία της παράταξης.

Η μάχη μεταξύ των τριών θα είναι όπως φαίνεται σκληρή και καθοριστική για το μέλλον της παράταξης. Η χώρα έχει ανάγκη μια μεγάλη Δημοκρατική κεντροαριστερή παράταξη. Μία παράταξη που θα ξαναπάρει τον ιστορικό της ρόλο απέναντι στην ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό. Ας ελπίσουμε ο κόσμος της παράταξης να κάνει την καλύτερη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.