Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Κιλκίς: Σε ετοιμότητα για τις πλημμύρες ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας


Οι σχεδιαζόμενες δράσεις της Πολιτικής Προστασίας που θα εισφέρουν στη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο 2021 – 2022 αναπτύχθηκαν στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο που συνεδρίασε σήμερα υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων στην Πολιτική Προστασία και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τον καλύτερο συντονισμό τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα όσο και αποτελεσματικά η εκδήλωση έντονων καιρικών συμβάντων, απότοκα και της κλιματικής αλλαγής.

Τα ευάλωτα σημεία που επισημάνθηκαν ως προς την αδυναμία συγκράτησης υδάτων σε περίπτωση επίμονων βροχοπτώσεων, με νωπή την εμπειρία της κακοκαιρίας ‘’Μπάλλος’’, είναι δρόμοι στην Ακροποταμιά, στην Κάτω Ποταμιά, στο Σεβαστό, στο Μεταξοχώρι, στο Λειψύδριο, σε Μάνδρες - Γαλλικό οι οποίοι υπερχειλίζουν από τα νερά του Γαλλικού ποταμού. 

Τεχνικές παρεμβάσεις, μικρής κλίμακας για την αποστράγγιση – απορροή υδάτων σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κρίθηκαν αναγκαίες όπως επίσης και συστάσεις στους Δασικούς Συνεταιρισμούς να μην αφήνουν υπολείμματα σε περιοχές υλοτόμησης καθώς οι φερτές ύλες παρασύρονται με την πρώτη βροχή και φράσσουν τις σωληνωτές γέφυρες εντείνοντας τα πλημμυρικά επεισόδια.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει, κατά την υπηρεσιακή του ευθύνη, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας με τη διάθεση μηχανημάτων έργου και με το έμψυχο δυναμικό του. Η ΔΕΥΑΚ έχει μεριμνήσει προληπτικά για τον καθαρισμό των φρεατίων σε μεγάλο βαθμό και έχει τη δυνατότητα να συνδράμει το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο της Π.Ε. Κιλκίς στην ενημέρωση για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά και για χρήσιμες αγροτικές εφαρμογές με την τεχνογνωσία του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει σε περιοχές του Δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς επέστησε την προσοχή στην πρόληψη και στην καλή πρακτική των συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων στην Πολιτική Προστασία, κοινό πρόταγμα των οποίων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης τόνισε ότι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, για την ευχερέστερη αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, θα πρέπει να δοθεί ειδική βαρύτητα στις ιρλανδικές διαβάσεις και στις σωληνωτές γέφυρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Παντελής Πηλείδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, ο κ. Αλεξίδης από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ‘’Πόντος’’, ο Διοικητής Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιος Κουρτίδης η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς Κυριακή Μαγνήσαλη, ο αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς Χρήστος Γκαντίδης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Χρήστος Καϊναδόγλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Γρηγόρης Σαλαβασίδης ο κ. Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης από το Δασαρχείο Κιλκίς, ο Ευάγγελος Στάμκος Πρόεδρος των Σαμαρειτών του παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, και ο Δημήτρης Μέλενης από την ΕΔΟΜΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.