Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Basketball stories, vol3 - Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης


Γεννήθηκε εντός μιας δεκαετίας που αποδείχθηκε χρυσή για την Ελλάδα μας, τη δεκαετία του 1980.

Το 1987 ήταν τεσσάρων χρονών ενώ το ‘89 μόλις έξι. Ήταν η εποχή που το μπάσκετ καθιερωνόταν ως εθνικό άθλημα, και η εθνική μας ομάδα ως η επίσημη αγαπημένη. Ο Γιώτης Σιδηρόπουλος μεγάλωσε ακούγοντας για τις επιτυχίες του Γκάλη, του Γιαννάκη και των υπολοίπων. Πρωτοέπιασε την πορτοκαλί μπάλα σε πολύ μικρή ηλικία, και από τότε μέχρι και σήμερα δεν λέει να την αφήσει.


Ερώτηση: Πες μας Παναγιώτη. Πόσων χρονών ήσουν όταν ήρθες για πρώτη φορά σε επαφή με την …πορτοκαλί θεά και πότε έπαιξες μπάσκετ σε πιο οργανωμένο επίπεδο;

Π.Σ.: Αρχικά θέλω να σου πω ένα μπράβο για όλα αυτά που κάνεις για τον σύλλογο. Αφού περιπλανήθηκα από πολλά ομαδικά και ατομικά αθλήματα το καλοκαίρι του 1994 (11 ετών) εντάχθηκα στις ακαδημίες μπάσκετ του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ. Το σημείο που σταμάτησαν τα πάντα και είπα ότι αυτό είναι το μόνο που θέλω να κάνω ήταν όταν είδα την παιδική ομάδα των '80-'81 που βγήκε 2η στην Ελλάδα. Πλέον για μένα υπήρχε μόνο το μπάσκετ και από το 1997 σιγά σιγά μπήκα και στην αντρική ομάδα.

Ο Γιώτης μεγάλωσε με το μπάσκετ μέσα του, πορεύτηκε με αυτό, διακρίθηκε μέσα από αυτό και σήμερα βρίσκεται εδώ, σε ένα γνώριμο για τον ίδιο χώρο, το ΔΑΚ Κιλκίς για να μας τα πει όλα.


Ερώτηση: Ποιες οι ομάδες που αγωνίστηκες και αν διάλεγες μια σεζόν από όλες όσες έχεις αγωνιστεί, ποια θα διάλεγες και γιατί;

Π.Σ.: Ξεκίνησα όπως προείπα από τον ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και μεταπήδησα στον ΑΕΤΟ ΚΙΛΚΙΣ (2000) όταν έγινε η ένωση τους. Αγωνίστηκα στην ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (2002-2005 Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ) κατά την διάρκεια των σπουδών μου και επέστρεψα στον ΑΕΤΟ (Α' ΕΚΑΣΚΕΜ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ) με μια διακοπή 1 έτους όπου αγωνίστηκα στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ (2010-2011 Γ΄ΕΘΝΙΚΗ). Το 2015 πήγα στον ΕΥΑΘΛΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ) όπου και έμεινα για 4 χρόνια. Μετά ακολούθησε η ΚΟΥΠΑ για 1 χρονιά, ο ΑΕΤΟΣ επίσης για 1 χρόνο και να μαστε πάλι στην ΚΟΥΠΑ.

Δεν θα μπορούσα να διαλέξω μόνο μία χρονιά αλλά τα 3 χρόνια στην ΚΑΒΑΛΑ και τα 4 στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ αν και χωρίς κάποιον τίτλο ήταν τα καλύτερα από πλευράς παρέας και πολύ όμορφων αναμνήσεων. Σίγουρα σημαντική ήταν και η διετία στον ΑΕΤΟ 2008-2010 όπου κάναμε το νταμπλ με ρεκόρ 40-0 στην Α' ΕΚΑΣΚΕΜ και ανεβήκαμε για πρώτη φορά στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ και η 3η θέση που πήραμε στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ με το πιο δυνατό ρόστερ στο οποίο έχω υπάρξει.

Έχεις χαρακτηριστεί από πολλούς και όχι άδικα ως μοναδικό ταλέντο. Η διαδρομή σου ωστόσο …΄περιορίστηκε αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυτό, σε χαμηλότερες κατηγορίες. Τι πιστεύεις πως ήταν αυτό που σε εμπόδισε να προχωρήσεις παραπέρα, παίζοντας σε υψηλότερο επίπεδο για μεγαλύτερου βεληνεκούς συλλόγους;


Π.Σ. Ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό αλλά νομίζω ότι δεν το πίστευα και εγώ το ίδιο και δεν δούλεψα όσο θα έπρεπε για να κάνω το βήμα που λες. Για μένα το μπάσκετ ήταν περισσότερο διασκέδαση και ήθελα να παίζω για τους φίλους μου και την πόλη μου. Οπότε δεν το έψαξα και πολύ να φύγω από το ΚΙΛΚΙΣ αλλά προσπαθούσα να παίξω όσο πιο ψηλά γινόταν με συλλόγους από εδώ. Σίγουρα σε έναν απολογισμό μένει ένα απωθημένο αλλά είμαι ευτυχής θα έλεγα που κλείνω 24 χρόνια συνεχής παρουσίας σε αντρική ομάδα έστω και αυτών των κατηγοριών.

Ερώτηση: Ο Συμεών Παπαδόπουλος, τωρινός αλλά και παλιότερος συμπαίκτης σου είπε για εσένα τα παρακάτω:

«για το Γιώτη ό τι και να πω είναι λίγο, σπάνιος άνθρωπος, πάντα είχε την φήμη του «κακού» της υπόθεσης, ότι και να έκανε όμως ήταν για να υπερασπιστεί την ομάδα και τους συμπαίκτες του, ανεξαρτήτως κόστους»

Μίλησε μας – αν θέλεις - και για τα δύο. Για το «κακός» αλλά και για το «καλύτερος συμπαίκτης»

Π.Σ.: Τι να πω; Πρώτη φορά το ακούω αυτό... Κοίταξε τα τελευταία χρόνια υπήρξαν λάθος και άσχημες αντιδράσεις από μέρος μου που προήθλαν, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, από προκλήσεις που εκείνη την στιγμή δεν ανέχτηκα ως Παναγιώτης. Για μένα παίζει σημαντικό ρόλο ο όρος "ΟΜΑΔΑ" και ΝΑΙ θα κάνω τα πάντα αγνοώντας την δική μου εικόνα αλλά όλα αυτά μόνο κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Δεν ήμουν ποτέ καλός στην διπλωματία και σίγουρα δεν μπορεί να είμαι αρεστός σε όλους. Ελπίζω οι συμπαίκτες μου που με ζούσαν καθημερινά να έβλεπαν αυτό το κάτι που πίστευα.


Ερώτηση: Ας μιλήσουμε λίγο και για την προσπάθεια της τωρινής σου ομάδας, της ΚουΠα Κιλκίς. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να αποδεχθείς την πρόσκληση και μέχρι πού πιστεύεις πως μπορείς να φτάσεις εσύ αλλά και η νέα σου ομάδα;

Π.Σ. Ήταν κάτι το αυτονόητο για μένα ότι έπρεπε να κάνω όταν μου ανέλυσαν το πλάνο που υπήρχε. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι η πόλη μας έχει θέση στις Εθνικές Κατηγορίες και όταν ακούς τα ονόματα των παιδιών που θα απαρτίζουν την ομάδα δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να σκεφτείς. Εγώ δεν έχω κάποιες αγωνιστικές βλέψεις πια. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να παίζει όσο πιο ψηλά μπορεί γιατί πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει και τα νέα παιδιά που ακολουθούν να γίνουν καλύτερα και ίσως δούμε και εμείς οι παλιότεροι στους αγώνες τον κόσμο που έχουν τα άλλα αθλήματα της πόλης.


Ερώτηση: Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει. Η ομάδα φιγουράρει πρώτη μετά από δύο αγωνιστικές. Τι πιστεύεις πως χρειάζεται ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι στόχοι τους οποίους θέσατε εξ αρχής;

Π.Σ.: Ο στόχος είναι ένας : Η ΑΝΟΔΟΣ.

Υπάρχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ το οποίο όμως από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και κυρίως να μείνουμε υγιείς ώστε στο τέλος να πούμε όλοι μαζί ΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.

Ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος είναι ένας παθιασμένος παίκτης. Αγαπά το παιχνίδι, αλλά πιο πολύ από αυτό αγαπά τους συμπαίκτες του και αυτό είναι το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει και θα τον σημαδεύει ακόμα και όταν σταματήσει να παίζει. Πότε θα έρθει αυτή η στιγμή κανείς μας, ούτε καν ο ίδιος δεν γνωρίζει… Ή μήπως γνωρίζει;

Π.Σ.: Κάποιοι "φίλοι" λένε ότι έχω σταματήσει εδώ και χρόνια... Κακά τα ψέματα το κορμί έχει αρχίσει και αντιδρά εδώ και καιρό αλλά θέλεις από πείσμα ή από άγνοια εγώ όσο υπάρχουν άνθρωποι που με θέλουν στην ομάδα τους και ειδικά σε τέτοια project όπως της ΚΟΥΠΑ θα δηλώνω παρών!!!!

Η συνέχεια στα γήπεδα της ΕΚΑΣΚΕΜ. Γιώτη σε ευχαριστούμε για την όμορφη συνέντευξη και σου ευχόμαστε υγεία και πολλές πολλές επιτυχίες.


…συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.