Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς: Δράσεις ομίλου "Δια βίου μάθηση και εθελοντισμός"


Δελτία τύπου ομίλου "Δια βίου μάθηση και εθελοντισμός" του 
2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Υπ. Εκπαιδευτικός: Παρθένα Κυριακίδου, Φιλόλογος
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και βοηθητική παρουσίαση με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τα κριτήρια επιλογής επαγγελμάτων αλλά και τους διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων που αναμένεται να ανταποκρίνονται καλύτερα σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς στον όμιλο «Διά Βίου Μάθηση και Εθελοντισμός». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τη σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κυρία Β. Μαυρογονάτου, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου μέσω της πλατφόρμας zoom στον χώρο του σχολείου.

Mε μια ιδιαίτερα αναλυτική και κατατοπιστική ομιλία η κυρία Μαυρογονάτου ενημέρωσε τους μαθητές τόσο για τις νέες αλλαγές του συστήματος εξετάσεων αλλά και της συμπλήρωσης μηχανογραφικού, όσο και για τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι. Παράλληλα, έγινε περιγραφή συγκεκριμένων τύπων προσωπικοτήτων, που θα ήταν ιδανικοί για συγκεκριμένα επαγγέλματα. Ακολούθως, οι μαθητές έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα στη σύμβουλο, η οποία απάντησε εξατομικευμένα και αναλυτικά στον καθένα.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαυρογονάτου για την εμπεριστατωμένη και μεστή παρουσίασή της και ευελπιστούμε και σε μια μελλοντική παρουσίαση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Οραματιζόμαστε σχολεία που θα εμπνέουν, θα ενθαρρύνουν, θα κινητοποιούν. Σχολεία με μαθητές/τριες ενεργούς/ές, ευαισθητοποιημένους/νες και δημιουργικούς/κές. Την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, ζήσαμε μια τέτοια στιγμή με τα παιδιά του ομίλου «Διά βίου μάθησης και εθελοντισμού». 

Τα παιδιά εφοδιάστηκαν με τα πινέλα, τα χρώματά τους αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και ζωγράφισαν τον τοίχο του σχολείου τους με τη βοήθεια της ζωγράφου κυρίας Μαρίας Παπαδοπούλου. 

Το αποτέλεσμα ικανοποίησε μικρούς και μεγάλους και οι μαθητές/τριες αποφάσισαν να επαναλάβουν τη δράση τους αυτή, προσπαθώντας να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο τον χώρο που καθημερινά τους φιλοξενεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.