Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids μιλά για την υγιεινή διατροφή


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η εβδομάδα αυτή ήταν αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή. Έτσι λοιπόν, οι μικροί μας φίλοι την ώρα της ζωγραφικής σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να φτιάχνουν το φανάρι της υγιεινής διατροφής. Σχεδίασαν και χρωμάτισαν το φανάρι της και στη συνέχεια, κόλλησαν τα φαγητά στη σωστή σειρά.

Την ώρα της μαγειρικής συζητήσαμε για το ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε συχνότερα και ποιες σπανιότερα. Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε τα υλικά μας, μπανάνες, βρώμη, κανέλα, αυγό , μέλι και ξηρούς καρπούς και φτιάξαμε υγιεινά μπισκοτάκια βρώμης. Τα ψήσαμε για 20' λεπτά στους 180 βαθμούς και σύντομα η δομή μας μοσχομύρισε .

Φυσικά άλλο ένα μάθημα κοπτικής-ραπτικής πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids. Μάθαμε πληροφορίες για τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Vera Wang και είδαμε κάποια από τα νυφικά που έχει σχεδιάσει. Στη συνέχεια η κάθε μικρή σχεδιάστρια μόδας σχεδίασε το δικό της μοναδικό νυφικό και το διακόσμησε όπως εκείνη ήθελε, με χάντρες, υφάσματα ή τούλι. Στο τέλος του μαθήματος υπήρχαν χαμογελαστά πρόσωπα που ανυπομονούν για το επόμενο μάθημα.

Σε συνεχεία της συζήτησής μας για τη διατροφή, μιλήσαμε για τα αγαπημένα σε όλους γλυκά και πόσο συχνά είναι καλό να τα καταναλώνουμε. Έτσι την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε χρωματιστά κεκάκια τα οποία αποτυπώνουν τους μήνες του έτους και στο καθένα από αυτά σημειώσαμε τις ημερομηνίες των γενεθλίων των παιδιών μας.

Επόμενη αγαπημένη δραστηριότητα το ‘Φτιαξ' το μόνος σου’! Σε αυτό το μάθημα δημιουργήσαμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας και το διακοσμήσαμε. Συγκεκριμένα, σχεδιάσαμε σε ένα κομμάτι χαρτόνι τα γραμματάκια, τα κόψαμε με μεγάλη προσοχή και στη συνέχεια τυλίξαμε γύρω τους νήμα πλεξίματος σε διαφορετικά χρώματα. Στο τέλος κολλήσαμε πάνω σ' αυτά κουμπιά και χάντρες και σε λίγα λεπτά είχαμε έτοιμη την κατασκευή μας.

Μία ευχάριστη έκπληξη έκρυβε το μάθημα της ρομποτικής, αφού οι μικροί μας φίλοι ήταν ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσουν. Βέβαια, όλοι οι ρομποκατασκευες έπρεπε ακολουθήσουν τη ίδια θεματική και να δημιουργήσουν από το μηδέν ένα όχημα. Έτσι κι έγινε... Μεγάλα και μικρά οχήματα, με δύο αλλά και με τέσσερις τροχούς στο τέλος του μαθήματος ρίχτηκαν στη μάχη και επιδόθηκαν σε αγώνες ταχύτητας.

Άλλη μία εβδομάδα πέρασε και τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for kids έμαθαν πληροφορίες ισορροπημένης διατροφής, διεύρυναν τις γνώσεις τους στον κόσμο της μόδας και του σχεδίου και αυτοσχεδίασαν μαθαίνοντας ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιούν τα κομμάτια lego της ρομποτικής.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.