Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Κιλκίς: Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940


Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα υπενθύμισης της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη επισημότητα, προκειμένου να τονισθεί η εξέχουσα σημασία τους στην ιστορική πορεία του Έθνους.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ.

Ώρα 11:30: απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο των Ηρώων Πεσόντων στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, μετά το τέλος των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση των Δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ώρα 07:30: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:00: επίσημη έπαρση της σημαίας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, με την συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος απόδοσης τιμών και αντιπροσωπειών οργανώσεων εφέδρων αξιωματικών/παλαίμαχων πολεμιστών/αναπήρων πολέμου.

Ώρα 10:30: επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Πεγκλίδου Σοφία, φιλόλογο του 2ου Γενικού Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ώρα 11:00: θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν:

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ηςΑερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,o Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς, του Συλλόγου Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό -εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης- οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που το επιθυμούν, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μας.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Ώρα 11:30: προσέλευση των επισήμων στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Ώρα 12:00: παρέλαση -προ των επισήμων- τμημάτων αναπήρων πολέμου, συλλόγων, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, εφέδρων πολεμιστών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τελετάρχη ορίζουμε α) τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Αλατζόγλου Αθανάσιο.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων και την ευθύνη για την καλύτερη δυνατή παρουσία τους θα έχει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ντίνου Αφροδίτη, με βοηθούς τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων Β’/βάθμιας & Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Επόπτες παρέλασης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Τσιαργαλής Δημήτριος, η κα. Ντίνου Στεφανία .

Την μέριμνα για τη διάθεση των παραπάνω εκπαιδευτικών θα έχουν οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ηςΑερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην Βουλευτές, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών/Συλλόγων, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

1. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση της δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης.

2. Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς-Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση τιμών (έπαρση σημαίας).

3. Η Διεύθυνση Αστυνομίας τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων, στους προαναφερόμενους χώρους των εκδηλώσεων.

4. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με τη διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου και του πάρκου, καθώς και για τη φωταγώγηση της πόλης

Από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου 2021 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων στην Π.Ε. Κιλκίς.

- Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2021.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοïού COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.