Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο eTwinning "My DiGi Life" στο 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς


Δελτίο τύπου 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (η ύψιστη ευρωπαϊκή διάκριση σε έργο eTwinning) απονέμεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης στο 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς και στις εκπαιδευτικούς Βογιαντζή Χριστοδούλα και Μητακίδου Αικατερίνη για το έργο eTwinning "My DiGi Life" που υλοποίησαν το Σχολικό Έτος 2020-21.

Το συγχαρητήριο μήνυμα της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "My DiGi Life". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς
eTwinning Team»


Το έργο eTwinning ονομάζεται "My DiGi Life" και αποτελεί μια συνεργασία με σχολεία της Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης πρόκειται για ένα έργο με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία σχετικά με τον ψηφιακό γραμματισμό και ξεκάθαρους στόχους, οι οποίοι επιτυγχάνονται στο έπακρο.

Θετικά στοιχεία του έργου αποτελούν:

– η άρτια οργάνωση του twinspace

– η υψηλή ποιότητα των συνεργατικών δραστηριοτήτων, η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών

– τα κοινά τελικά προϊόντα, αποτελέσματα άρτιας συνεργασίας (Εuropass profile)

– οι πολλαπλές διακρίσεις του έργου (διάχυση)

Οι συμμετέχοντες και βραβευθέντες μαθητές είναι οι:
Κυμπαρίδης Χρ., Κωνσταντινίδου Θ., Κωστογλίδης Γ., Λασκάκη Σ., Λουκάκη Αικ., Λούπος Μ., Λυρτζή Μ., Μακρυσοπούλου Δ., Μαρκίδου Β., Ντέντας Απ., Ντέντας Ευρ., Ξανθοπούλου Σ., Ξενίδης Ξ., Παπαδοπούλου Π., Πουλτουρτζίδου Χ., Ρωσσίδης Σ., Σιότσου Σ., Σιταρίδου Χ., Συγγουρίδης Β., Τσουτσουλίγκα Γ., Χαλάτσης Αλ., Χαριτωνίδου Μ., Χατζηπαραδείση Ε., Χατζοπούλου Ε.

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς συνεχίζει και το Σχολικό Έτος 2021-22 την Ευρωπαϊκή του δράση επιδιώκοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη για τους μαθητές του μέσα από τρία ενεργά έργα eTwinning: "Plan(e)t B", "Leonardo’S TEAM", "Peace Global Active Citizenship"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.