Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Παιονίας: Τελικό συνέδριο του έργου «Βιώσιμη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτινων πόρων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τελικό Συνέδριο του έργου AQUA-M II «Βιώσιμη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτινων πόρων» που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας τη Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλεξάνδρειο» στο Πολύκαστρο με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου και τα σημαντικά οφέλη του για τους εταίρους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Παιονίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Δήμαρχος Γευγελής κ. Saso Pockov μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνας κ. Ευστράτιος Πιτίκης. 

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπία από τη Δημόσια Επιχείρηση “Komunalec” της Γευγελής, το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την Δρ. Δήμητρα Λαμπροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης ‘Υδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας κ.Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, κ. Γεώργιος Δουλκερίδης, κ. Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, κ. Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής και στελέχη της Επιχείρησης.

Ο κ. Σιωνίδης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εξέφρασε τη χαρά του που παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του Covid-19 δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα του έργου. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον από κοινού σχεδιασμό της επόμενης μέρας του τόπου όσον αφορά την προστασία των υδάτινων πόρων του Αξιού ποταμού, τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και την προστασία των βιοτόπων του. Κλείνοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία του Αξιού ποταμού για όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου παρουσιάζοντας τις δράσεις που υλοποίησαν και τα αποτελέσματά τους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού από τη ΔΕΥΑ Παιονίας. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία σειρά παρουσιάσεων από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για τα εργαλεία λήψης αποφάσεων για την προστασία διασυνοριακών υδατικών πόρων και την on-line GIS εφαρμογής για την αποτίμηση της χημικής ρύπανσης του ποταμού Αξιού που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου.

Το σύνολο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στο Κανάλι του έργου στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCGf3AgDT0FuON0d7UsWdN3A.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο AQUA-M II εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014 – 2020. Εταίροι του έργου είναι ο Δήμος Γευγελής, το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ μέσω του ΕΛΚΕ, η ΔΕΥΑ Παιονίας, η ΔΕΥΑ Χαλκηδόνας και η Δημόσια Επιχείρηση “Komunalec” της Γευγελής. 

Το έργο αποσκοπεί στην αποτελεσματική και συνεχή παρακολούθηση της διαχείρισης της ποιότητας των υδάτων του Αξιού Ποταμού, μέσω της εφαρμογής κοινών συστημάτων παρακολούθησης, διαχείρισης και ενίσχυσης της συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και αρχών των δύο χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aqua-m.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.