Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 6/10/2021, 2:39 μ.μ.


Σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης εντοπίσθηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας

Μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, εντοπίσθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε οικία σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ημεδαπής γυναίκας.

Ειδικότερα, προχθές (4 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι, με την συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ζευγαριού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 409,5 γραμμαρίων,

ποσότητα κοκαΐνης βάρους 41,5 γραμμαρίων και

μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (5 Οκτωβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη σε αγρόκτημα ημεδαπού, να έχει αφαιρέσει καρπούς βάρους 61 κιλών, οι οποίοι βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου



Κατά το τρίτο τρίμηνο εντοπίσθηκαν συνολικά 24 οχήματα και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι τέσσερα (24) φορτηγά οχήματα (18 με αλλοδαπές πινακίδες και 6 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ δύο (2) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

- Συνελήφθη χθες (5 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

- Συνελήφθη χθες (5 Οκτωβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για κλοπή.

Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ληστείας σε βάρος (2) ημεδαπών



Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση απόπειρας ληστείας που έλαβε χώρα σε περιοχή της Σταυρούπολης τον Οκτώβριο του 2019.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 24, 24 και 23 ετών (ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης), καθώς και 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, κινούμενοι με τρία (3) αυτοκίνητα, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο (2) ημεδαποί (άντρας – γυναίκα).

Εκμεταλλευόμενοι την ακινητοποίηση λόγω ερυθρού σηματοδότη, αποβιβάστηκαν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν από τους παθόντες μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (54.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο (2) από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αυτόφωρες συλλήψεις (17) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δεκαεπτά (17) ατόμων, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:
(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.
(5) άτομα για παράνομη διαμονή στη χώρα.
(2) άτομα για απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη Διεθνώς Διωκόμενο Πρόσωπο

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και οι επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, απογευματινές ώρες χθες (05-10-2021), στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που τελέστηκαν τον Ιούνιο του 2017, στη Γαλλία.

Ειδικότερα , ο συλληφθείς κατηγορείται ότι, μαζί με έντεκα (11) ακόμη άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, είχαν μεταφέρει 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική μέσω θαλάσσης και συγκεκριμένα με ιστιοφόρο, ποσότητα που εκφόρτωσαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Γαλλίας. 

Από τις έρευνες των Γαλλικών Αρχών προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018. Ο ρόλος του 35χρονου συλληφθέντα συνίσταται στη στρατολόγηση ατόμων για τις επίμαχες “αποστολές” μέσω θαλάσσης, ενώ σημειώνεται ότι έχει συγγενική σχέση με ένα εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.140 έλεγχοι, από τους οποίους οι 45.585 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 295 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

104 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 98 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

25 στην Ήπειρο,
19 στη Δυτική Ελλάδα,
17 στη Θεσσαλονίκη,
13 στο Βόρειο Αιγαίο,
9 στην Κεντρική Μακεδονία,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
6 στη Θεσσαλία,
3 στη Στερεά Ελλάδα,
3 στα Ιόνια Νησιά,
2 στην Πελοπόννησο και
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 70.231 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 67.184 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.047 των 150 ευρώ.

47 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

25 στη Θεσσαλονίκη,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
3 στην Κεντρική Μακεδονία,
2 στη Δυτική Μακεδονία,
1 στην Αττική και
1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.727 ομοειδείς παραβάσεις.

143 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για παραβίαση ωραρίου,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε παντοπωλείο, για απασχόληση εργαζόμενου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώπρόστιμο στον εργαζόμενο,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων,

500 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας, για απασχόληση εργαζόμενου, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο,

300 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών σε εσωτερικό χώρο ΚΤΕΛ.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαεξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων και λαϊκής αγοράς. Επιπλέον, 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων,

4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

2 παραβάσεις σε οδηγούς ταξί, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

15.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 10ήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαεξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε σνακ- μπαρ, με επιβολή αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις γιαμη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

μία παράβαση σε καφενείο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων. Επιπλέον, μία παράβαση για μη χρήση μάσκας σε εσωτερικό χώρο ΚΤΕΛ,

3 παραβάσεις από άτομα, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών, σε εσωτερικούς χώρους.

Στη Θεσσαλία,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων,

3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων,

μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων. Επιπλέον, μία παράβαση γιαμη χρήση μάσκας από επιβάτη λεωφορείου,

μία παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων,

500 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενη καταστήματος για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στη Δυτική Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.507 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.524 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 388 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.