Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 7/9/2021, 2:23 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (6 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι, σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, κατελήφθη ο ημεδαπός να καλλιεργεί κατά μήκος αρδευτικού καναλιού σε περιοχή της Πιερίας, 89 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 140 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης σε παρακείμενο αγρόκτημα, καλλιεργούσε ακόμη ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 190 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα της οικίας του εντοπίσθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 31 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης.

Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (6 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 170 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 50 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Συλλήψεις για υπεξαίρεση

Συνελήφθησαν χθες (6 Σεπτεμβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας και δύο ημεδαπές γυναίκες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, χρησιμοποιώντας δύο τραπεζικές κάρτες που απώλεσε ημεδαπός στην Ημαθία, πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα, συνολικού ύψους 123 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 102.830 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.476 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 271 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

180 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 147 πρόστιμα των 300 ευρώ και 33 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

40 στη Θεσσαλονίκη,
23 στην Ήπειρο,
20 στη Στερεά Ελλάδα,
19 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Δυτική Ελλάδα,
19 στη Θεσσαλία,
11 στην Πελοπόννησο,
10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
7 στην Κρήτη,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
4 στα Ιόνια Νησιά και
3 στη Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 67.252 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 64.631 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.621 των 150 ευρώ.

31 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 9 στην Κρήτη, 6στην Πελοπόννησο, 9 στη Δυτική Ελλάδα και 7 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.824 ομοειδείς παραβάσεις.
60 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας - οβελιστηρίου, με επιβολή 7ήμερης αναστολήςλειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε αναψυκτήριο – πρατήριο άρτου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτησηαντισηπτικών,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια - μπαρ, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Αττική,

500 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, για μη υποβολή σε rapid test ή self test,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα,

16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων τουριστικών ειδών και μίνι μάρκετ.

Στο Νότιο Αιγαίο,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτησηόρθιων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες.

Στη Δυτική Μακεδονία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη, από 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κομμωτήριο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στην Kρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα και λαϊκή αγορά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.681 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.405 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, βραδινές ώρες χθες (06-09-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφαλείας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στο Ν .Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Διαλογής στις περιοχές Αμπελοκήπων και Κορδελιού, όπου:

Ελέγχθηκαν :

(181) άτομα και (24) οχήματα

Προσήχθησαν (17) αλλοδαποί

Συνελήφθησαν (7) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νομίμων εγγράφων διαμονής στη χώρα και

Βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Αυτόφωρες συλλήψεις (11) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις έντεκα (11) ατόμων, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:

(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι 35χρονος αλλοδαπός, καθώς σε βάρος εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 35.000 για το αδίκημα της λαθροδιακίνησης.

(8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν γεμιστήρες, φυσίγγια και σουγιάδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν (12) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων σε περιοχές της Θέρμης και της Πυλαίας

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη, οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων οχημάτων που έλαβαν χώρα στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 24 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Απριλίου έως τέλη Μαΐου του 2021 στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Θέρμης και Πυλαίας, διέρρηξαν οκτώ (8) οχήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τέσσερα (4) σε χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων, αθλητικών χώρων, εμπορικών κέντρων κ.α., αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι παραπάνω για την προσέγγισή τους στα σημεία που διέπρατταν τις έκνομες ενέργειες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση Τροχαίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει ΔΕΘ 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Από την 06.00 ώρα της Παρασκευής (10-09-2021) μέχρι και την 18.00 ώρα της Κυριακής (12-09-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

- Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγίου Δημητρίου.

β. Από την 14.00 ώρα της Πέμπτης (09-09-2021) μέχρι και την 18.00 ώρα της Κυριακής (12-09-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

-Ερμιόνης, από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου.

-Ανδρέου Γεωργίου, από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

γ. Σάββατο (11-09-2021), από ώρα 15.00 σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

-Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

-Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

-Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

- Π.Μελά , καθ’ όλο το μήκος της.

- Βενιζέλου , καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

- Από ώρα 15.00 του Σαββάτου (11-09-2021) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.