Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 3/9/2021, 5:34 μ.μ.


Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (2 Σεπτεμβρίου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, δύο ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες να επιβαίνουν σε όχημα και να μεταφέρουν ποσότητα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 33 γραμμαρίων, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και πώληση της έναντι χρηματικού ποσού.

Η παραπάνω ποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (2 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 105 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 28ηςΑυγούστου 2021 σε περιοχή της Πιερίας, με το πρόσχημα καθαρισμού χρυσαφικών αφαίρεσε από μία ημεδαπή ένα κόσμημα λαιμού, αξίας 2.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν (1) ληστεία και (7) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν (1) ληστεία και επτά (7) περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2019 – Απριλίου 2021.

Σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος εννέα (9) ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (2 Σεπτεμβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας προσπάθησε να αφαιρέσει από μία ημεδαπή ένα κόσμημα λαιμού.

Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών σε ισάριθμες περιπτώσεις


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη δύο (2) ατόμων, που ενέχονται σε ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Πρωινές ώρες χθες (02-09-2021), στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο ύψος των κόμβων Κερδυλλίων και Ασπροβάλτας αντίστοιχα, ισάριθμα επιβατικά αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Συνελήφθησαν 16χρονος αλλοδαπός και 26χρονος ημεδαπός, κατά περίπτωση, οι οποίοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν άτομα που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο έρευνας του οχήματος που οδηγούσε ο δεύτερος άντρας, εντός σταχτοδοχείου εντοπίστηκε κουτί σπίρτων που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι, οι δύο οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.427 έλεγχοι, από τους οποίους οι 59.720 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 307 παραβάσεις , ως ακολούθως:

200 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 167 πρόστιμα των 300 ευρώ και 33 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

43 στη Θεσσαλονίκη,
31 στην Ήπειρο,
25 στη Στερεά Ελλάδα,
20 στην Πελοπόννησο,
17 στην Κρήτη,
15 στη Θεσσαλία,
15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
13 στη Δυτική Ελλάδα,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στο Νότιο Αιγαίο,
1 στη Κεντρική Μακεδονία και
1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 66.586 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 64.074 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.512 των 150 ευρώ.
21 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 10 στο ΒόρειοΑιγαίο, 7 στην Κρήτη, 3 στη Πελοπόννησο και 1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.684 ομοειδείς παραβάσεις.

84 παραβάσεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

από 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ – εστιατόριο και καφέ - μπαρ, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

3 παραβάσεις των 2.000 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-ουζερί, καφέ-εστιατόριο και καφενείο), με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας σε καθένα από αυτά, για χρήση μουσικής,

19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά, 26 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτρια και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλία,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ελέγχου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαεξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 4 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο, 300 ευρώ πρόστιμο, σε ψησταριά, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη ψησταριάς, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού στα τραπέζια.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.336 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.382 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 379 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.