Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ


Ανακοίνωση Θεματικής Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Η ανακοίνωση των βάσεων έδωσε τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων αλλά κατέδειξε και τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας για τον μειωμένο αριθμό εισακτέων επιβεβαιώθηκαν με τραγικό τρόπο. 40.000 υποψήφιοι αποκλείσθηκαν από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, μετατρέποντάς τους σε πελατεία των ιδιωτικών σχολών και κολλεγίων. Παράλληλα, πολλά πανεπιστημιακά τμήματα κινδυνεύουν να συρρικνωθούν, ενώ το τμήμα της πόλης μας, Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θα έχει περίπου τους μισούς εισακτέους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους βίωσαν πολλές δυσκολίες, το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, που τις επέτειναν οι αλλαγές που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, στη μέση της χρονιάς.

Συγχαίρουμε τους μαθητές που, παρά τις δυσκολίες, πέτυχαν να εισαχθούν σε μια σχολή της επιλογής τους και τους ευχόμαστε ν’ αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερα εφόδια κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.

Όμως, συγχαίρουμε και τους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για τον αγώνα που έδωσαν, υπενθυμίζοντάς τους ότι η «περιπέτεια» της ζωής τους που τώρα ξεκινάει, δεν κρίνεται από μια εξέταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ζητά να καταργηθεί άμεσα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να εισαχθούν τα παιδιά στις σχολές επιλογής τους και δηλώνει ότι θ’ αγωνισθεί για την αποκατάσταση των αδικιών λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Ν.Δ. και για τη θέσπιση ενός δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.