Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μέλισσες έκαναν το γύρο της Ευρώπης στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου Kinesis for Kids
Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιούλη και η θερμοκρασία κρατεί υψηλά. Ωστόσο, στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids το περιβάλλον είναι δροσερό και οι δημιουργίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Την εβδομάδα που πέρασε οι δραστηριότητες κινήθηκαν γύρω από δύο θεματικές, την Ευρώπη και τις μέλισσες.

Τα παιδιά κατασκεύασαν πλήθος δημιουργιών, μελέτησαν μέσα από βιβλία και βίντεο εκπαιδευτικού περιεχομένου και έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια με βάση τα παραπάνω θέματα.

Πιο αναλυτικά, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες η εβδομάδα ξεκίνησε με virtual education, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο και ήρθαν σε επαφή με τις σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών. Ακόμη, διάβασαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την παραγωγή μελιού από το χρήσιμο για τη βιωσιμότητα του κόσμου ζώο, τη μέλισσα. Στις δράσεις των εικαστικών τα παιδιά έφτιαξαν ένα photo booth με θέμα τη μέλισσα και φωτογραφήθηκαν πίσω από αυτό, αλλά και μια κυψέλη από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Ακόμη, ταξίδεψαν νοερά ως το Άμστερνταμ και κατασκεύασαν ανεμόμυλους και ως το Παρίσι, με τον πύργο του Άιφελ να πρωταγωνιστεί στις δραστηριότητες της ζωγραφικής. Από το ταξίδι τους δε θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα. Τα παιδιά τίμησαν την όμορφη χώρα μας φτιάχνοντας κάδρα με θέμα την ελιά και διακοσμητικά φαναράκια στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και διασκέδασαν με το αγαπημένο τους survivor. Παράλληλα, οι προπονήσεις στο καράτε συνεχίστηκαν, με μικρούς και μεγάλους να ¨ορμούν στη μάχη¨ της αυτοάμυνας. 

Οι μικρές χορεύτριες των δομών συνέχισαν την εξάσκησή τους στη δραστηριότητα της Zumba και έκαναν ακροβατικά χορευτικά κρατώντας τα πομ-πομ τους στο μάθημα των μαζορετών. Τέλος, η εξάσκηση για την ευλυγισία και την ορθή ισορροπία τους σώματος συνεχίστηκε στην ενόργανη γυμναστική, με τις μικρές αθλήτριες να προετοιμάζουν και ένα χορευτικό για το τέλος της σχολικής σεζόν.

Το καλοκαίρι συνεχίζει όμορφα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids, με πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις και πληθώρα θεματικών. Η καλύτερη επιλογή των παιδιών για ένα δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.