Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Όταν οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν, η κοινωνία ταλαιπωρείται


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Οι τράπεζες πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου τους με πρόσχημα τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Για ακόμα μια φορά, όμως, δε λαμβάνουν υπ’ όψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ειδικά στις περιοχές εκείνες, όπου πλειοψηφούν ηλικιακές ομάδες ανήμπορες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής. Το δε επιχείρημα για χείρα βοήθειας από νεότερους σε ηλικία συγγενείς είναι εν πολλοίς σαθρό, καθώς είναι γνωστό ότι, η ελληνική ύπαιθρος έχει στερέψει από νέους.

Παράλληλα, με τον αποκλεισμό μερίδας της ελληνικής κοινωνίας από τις δια ζώσης τραπεζικές υπηρεσίες, οι τραπεζοϋπάλληλοι οδηγούνται σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας.

Και όλα αυτά παρά τις διαπρύσιες διακηρύξεις της κυβέρνησης και των στελεχών της για τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τραπεζών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, μετά τη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων και την αύξηση των δανειακών χορηγήσεων για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. Πώς όλα αυτά τα αντιφατικά θα συμβαδίσουν με τη συρρίκνωση του δικτύου, είναι κάτι που μόνο η κυβέρνηση μπορεί να κατανοήσει.

​Είναι κατανοητό, ότι οι τράπεζες ως επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν κέρδη προκειμένου να είναι βιώσιμες. Έχουν όμως ένα ιδιάζον χαρακτηριστικό που τις υποχρεώνει να αναδιοργανώνονται, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις κοινωνικές συνθήκες πέρα από τα στοιχεία της κερδοφορίας. Το δημόσιο με τη χρήση του δικαιώματος του βασικού μετόχου, οφείλει να αναδείξει, και εν πολλοίς να επιβάλλει, τον κοινωνικό ρόλο των τραπεζών, ειδικά σε κοινωνίες που διαβιούν είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε χαρακτηρίζονται από γηρασμένο πληθυσμό.

Στο Κιλκίς, και ειδικά στην Παιονία, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την πολιτική των τραπεζών, όταν στην έδρα του Δήμου δεν υπάρχει, ούτε ένα υποκατάστημα αυτών και στην ιστορική έδρα απειλούνται με εξαφάνιση. Και σε προηγούμενη τοποθέτησή μας επισημάναμε το ίδιο ακριβώς ζήτημα. Η κυβέρνηση, πέρα από τους πανηγυρισμούς και τις φιέστες, έχει απολέσει την ενσυναίσθηση της πολλαπλά ζοφερής πραγματικότητας.



Το γραφείο τύπου

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.