Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Πυρκαγιά στην αγροτοδασική περιοχή μεταξύ Βαφειοχωρίου και του οικισμού Κοτυλίου του Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Π.Υ. Γουμένισσας

Σας ενημερώνουμε ότι στις 27-06-2021 και ώρα 14:40 εκδηλώθηκε υπαίθρια πυρκαγιά στην αγροτοδασική περιοχή μεταξύ της κοιν. Βαφειοχωρίου και του οικισμού Κοτυλίου του Δήμου Παιονίας, καίγοντας αγροτικές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας χιλίων (1.000) στρεμμάτων περίπου.

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Κιλκίς με επτά (7) πυροσβεστικά οχήματα (πέντε υδροφόρα & δύο επιβατικά) και δεκατρείς (13) πυροσβεστικούς υπαλλήλους ενώ υπήρξε ενίσχυση και από όμορες Υπηρεσίες. 

Συγκεκριμένα από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (δύο υδροφόρα) και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους, την Π.Υ. Γουμένισσας με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (ένα υδροφόρο & ένα επιβατικό) και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (δύο υδροφόρα) και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους και από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα μεταφοράς προσωπικού και πεζοπόρο τμήμα έντεκα (11) πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν, δύο (2) φορτωτές του Δήμου Παιονίας και της Π.Ε. Κιλκίς αντίστοιχα, διανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες και προσβάσιμους οδούς προσέγγισης των εστιών της πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν ένα (1) μικρό και ευέλικτο όχημα πυρόσβεσης, με δεξαμενή χωρητικότητας εφτακοσίων (700) λίτρων νερού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» επανδρωμένο με δύο (2) μέλη του, ένας (1) εθελοντής πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σώματος και πολίτες με γεωργικούς ελκυστήρες και άροτρα .

Ο Δήμος Παιονίας προσέφερε και κάλυψε ποσότητα πρόχειρων γευμάτων και πόσιμου νερού για όλο το προσωπικό που επιχείρησε στην κατάσβεση.

Μετά τον «μερικό έλεγχο» της πυρκαγιάς περί Ω/21.00 της 27ης Ιουνίου παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για «φύλαξη» της περιμέτρου της πυρκαγιάς έως και Ω/21.00 της 28ης Ιουνίου.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αν. Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Κιλκίς, μαζί με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της Π.Υ. Κιλκίς.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.