Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 1/7/2021, 6:21 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
1. Συνελήφθη χθες (30 Ιουνίου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όχημα που χρησιμοποιεί και σε υπόγειο χώρο της οικοδομής όπου διαμένει, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών «Άτλας», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 172,9 γραμμαρίων και 1 ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς επίσης και το παραπάνω όχημα.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στοfacebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/207578344578384

2. Συνελήφθη χθες (30 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στην αυλή, 5 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 30 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

3. Συνελήφθη χθες (30 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε γλάστρες, 4 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 45 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (30 Ιουνίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν διαπιστώθηκε να μεταφέρουν έναντι αμοιβής, 7 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (30 Ιουνίου 2021) το απόγευμα, στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το προηγούμενο βράδυ αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο ενός ημεδαπού, αξίας 250 ευρώ, μέσα στη θήκη του οποίου, υπήρχαν μία τραπεζική κάρτα και το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ. Τα προαναφερόμενα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 83.928 έλεγχοι, από τους οποίους οι 45.336 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 41 παραβάσεις, ως ακολούθως:

32 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 30 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

12 στη Στερεά Ελλάδα,
9 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Θεσσαλονίκη,
4 στην Ήπειρο και
2 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.725 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.597 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.128 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.706 ομοειδείς παραβάσεις.

2 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, Επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας σε καφέ – μπαρ για μη τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.985 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.129 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 253 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.