Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Εύζωνοι Κιλκίς: Ουρές χιλιομέτρων πλήττουν και δυσφημίζουν την εικόνα της Ελλάδας

Φωτογραφία: Εύζωνοι, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, 11:30 π.μ.

Ουρές χιλιομέτρων που όχι μόνο πλήττουν και δυσφημίζουν την εικόνα της Ελλάδας, αλλά επιτείνουν ακόμη περισσότερο την αγωνία και τον προβληματισμό όλων για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, συνεχίζουν να σχηματίζονται στο Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων που σημειώνονται κατά την είσοδο των οδικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια αλλά και κράτη της Ε.Ε. στη χώρα μας.

Το τελωνείο των Ευζώνων μεσούσης της τουριστικής περιόδου λειτουργεί 16 ώρες το 24ωρο, μένοντας κλειστό από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί με αποτέλεσμα να προκαλεί τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους χιλιάδες επισκέπτες, που υπόκεινται πολύωρες καθυστερήσεις προκειμένου να περάσουν τα σύνορα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω του αυξημένου αριθμού ταξιδιωτών και αυτοκινήτων σε συνδυασμό με τη διενέργεια δειγματολειπτικών υγειονομικών ελέγχων, καθώς επίσης διαβατηριακών και τελωνειακών ελέγχων.

Το υφιστάμενο προσωπικό τόσο του Τελωνείου όσο και του Αστυνομικού Συνοριακού Σταθμού καταβάλλει υπερπροσπάθεια για την εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία ωστόσο δεν αρκεί από μόνη της να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Το πρόβλημα είναι γνωστό τοις πάσι και πλέον η πολιτεία δεν έχει καμία δικαιολογία. Η κυβέρνηση σηκώνει αποκλειστικά το μερίδιο ευθύνης για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι χερσαίες πύλες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.