Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Εκδήλωση μνήμης στην Ευρωπό για αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες Φούλατζικ Μικράς Ασίας Τσαντώ Ανατολικής Θράκης


Υπογράφει ο 
Απόστολος Ν. Καραγιαννόπουλος

Στην Ευρωπό του νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/6/2021 η καθιερωμένη ετήσια τελετή μνήμης γι' αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες Φουλατζικ της Μ. Ασίας και Τσαντώ της Αν.Θράκης, από το Δήμο Παιονίας συνεπικουρούμενου από τοπικούς φορείς.

Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των θυριωδιών των Τούρκων στο Φούλατζικ και στην Τσαντώ. Στην συνέχεια η εκπαιδευτικός κ. Δουλκερίδου Τριανταφυλλιά με την εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία της μας εισήγαγε στο ιστορικό πλαίσιο εκείνης της περιόδου του καλοκαιριού του 1920 στο Φούλατζικ και την ευρύτερη περιοχή της Βιθυνίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, εντός του Ι.Ν. πραγματοποιήθηκε επίσης τελετή βράβευσης στους μαθητές-τριες του Δημ. Σχολείου Ευρωπού οι ζωγραφιές των οποίων διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: " Ένα χωριό μακριά από το χωριό. Από το Φούλατζικ στον Ευρωπό" που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης και το Δημ.Σχολείο Ευρωπού σε συνεργασία με το κατηχητικό σχολείο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Τα βραβεία έλαβαν:

Α' - Γ' Τάξη Δημοτικού:

Α' βραβείο: Πατσατζάκη Ζωή

Β' βραβείο: Παπακωνσταντίνου Μαρίνα

Γ' βραβείο: Λιανός Βασίλης

Δ' - ΣΤ' Τάξη Δημοτικού:

Α' βραβείο: Παλαιστή Δήμητρα

Β' βραβείο: Γραμματικού Γεωργία

Γ' βραβείο: Τοντοκτώρης Γεώργιος

Στην συνέχεια στο Μνημείο Σφαγιασθέντων στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Κ. Σιωνίδης, η Πρόεδρος Κοινότητας Ευρωπού κ.Σ. Ιορδανίδου, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωπού κ.Ε. Κουρτζανίδης , ο Υποδ/τής της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Γ. Ζαφειρίου, ο Διοικητής του Α.Γ. Γουμένισσας κ.Α. Λιακοπουλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δ.Παιονίας κ.Τ. Ναλμπάντης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε . Ευρωπού κ.Η. Αριζάνης, ο Δημοτ.Σύμβουλος κ. Γ.Δουλκερίδης , το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΣΕ κ.Μ. Δραγάτση εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι του Ευρωπού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την covid-19.

Να είμαστε γεροί να τους μνημονεύσουμε και του χρόνου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.