Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 29/6/2021, 8:08 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (28 Ιουνίου 2021) το απόγευμα, στις Σέρρες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της μίας ημεδαπής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 2 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 106,2 γραμμαρίων και 1 συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 2,6 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τον Σεπτέμβριο του 2019, σε περιοχή των Σερρών, αφαίρεσε το όχημα ενός ημεδαπού. Το όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής  διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.545 έλεγχοι, από τους οποίους οι 43.786 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 38 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

25 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

10 στη Στερεά Ελλάδα,
7 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στη Πελοπόννησο,
2 στα Ιόνια Νησιά,
1 στη Θεσσαλονίκη,
1 στην Αττική,
1 στη Κρήτη και
1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.671 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.545 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.126 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

3 στο Βόρειο Αιγαίο και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.692 ομοειδείς παραβάσεις.

8 παραβάσεις και 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Κρήτη, σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενη βρεφονηπιακού σταθμού για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη 7 ατόμων και από 150 ευρώ πρόστιμο, για υπεράριθμους επιβάτες εντός οχήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.983 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.129 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από τηνέναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 251 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνομικοί Τμημάτων Ασφαλείας εξιχνίασαν (6) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Οι επισταμένες και συνεχιζόμενες έρευνες αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας για την ταυτοποίηση ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή αρμοδιότητά τους, οδήγησαν στην εξιχνίαση πέντε (5) περιπτώσεων κλοπής και μίας (1) απόπειρας κλοπής, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2020 – Ιουνίου 2021.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο :

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη, εξιχνίασαν (4) περιπτώσεις κλοπών από οχήματα. Οι δράστες αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά εξιχνίασαν κλοπή μηχανημάτων και εργαλείων από αποθήκη-στάβλο στην περιοχή του Σοχού.

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εξιχνίασαν απόπειρα διάρρηξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Καλαμαριάς, συλλαμβάνοντας στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 36χρονο δράστη.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, απογευματινές έως βραδινές ώρες χθες (28/29-06-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα:

- ελέγχθηκαν (288) άτομα και (79) οχήματα

- προσήχθησαν (19) άτομα

- συνελήφθη (1) εξ’ αυτών, για παράνομη παραμονή στη χώρα και

- βεβαιώθηκαν συνολικά (15) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Συνελήφθη 26χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση, απείθεια ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και το όχημα της διακίνησης έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (28-06-2021), αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος Βαγιοχωρίου) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 26χρονος παρά την προσπάθειά του να διαφύγει πεζός.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν συνολικά 7 αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή οδό από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, από ώρα 18:00 της Τετάρτης 30/06/2021 έως ώρα 05:00 της Πέμπτης 01/07/2021 θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ12 (Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Μουδανίων) έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Ι. Πρασακάκη (έξοδος Πανοράματος), στο ρεύμα πορείας προς δυτικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων (ρεύμα προς Χαλκιδική) και στον αμέσως επόμενο κόμβο περί το 1χλμ νότια προς Καλαμαριά / Φοίνικα (οδός Μαρίνου Αντύπα) θα εισέρχονται στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, μέσω της οποίας θα κατευθύνονται προς την οδό Κ. Καραμανλή και ακολούθως στην Περιφερειακή Οδό από τον Α/Κ Τριανδρίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.