Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Το Κιλκίς του Πολιτισμού

Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Με μια μεγάλη μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο "Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια της πόλης μας" έκλεισε ο κύκλος των Ελευθέριων του 2021.Μια παράσταση που πραγματικά εντυπωσίασε με την αρτιότητα των συντελεστών. Τα φετινά Ελευθέρια αν και περισσότερο "άνετα" έγιναν ξανά για 2η χρονιά υπό τον κλοιό της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.Έδειξαν όμως κάτι που κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει.Το Κιλκίς του Πολιτισμού είναι εδώ, περισσότερο πρωτοποριακό από ποτέ.

Πέρα των συνηθισμένων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο είδαμε εκδηλώσεις που δίνουν το σύνθημα της πολιτιστικής επανεκκίνησης, αλλά και εκδηλώσεις που δείχνουν τον σεβασμό που δείχνει ο τόπος μας στους ανθρώπους που προσφέρουν.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ξεκάθαρα οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου, οι Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς ενός θεσμού που επανέρχεται δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.Στην δεύτερη κατηγορία δεν θα μπορούσα να μην ξεχωρίσω την τεράστια εκτίμηση που έδειξε η Δημοτική αρχή σε έναν ακούραστο δημοτικό υπάλληλο, τον υπεύθυνο του σπηλαίου Κιλκίς επί χρόνια κ. Βασίλη Μακρίδη.

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του 2021 προμηνύεται λαμπρό με πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.Ποιοτικές εκδηλώσεις που σίγουρα θα τιμήσουν οι συμπολίτες μας και θα δώσουν στο Κιλκίς μια ιδιαίτερη πολιτιστική πνοή.

* Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου
-Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΟΝΝΕΔ Ν.Κιλκίς
-Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς
-Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.