Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δοϊράνη;


Μια σατιρική προσέγγιση - πρόταση (και ίσως όχι ανέφικτη), του θέματος για την αξιοποίηση της λίμνης Δοϊράνης
Κείμενο-φωτογραφίες: Αμντούλ Μουλαχασάνοβιτς
Κάτι περίεργο συμβαίνει στη Δοϊράνη αυτό το διάστημα. Και αφορά το έντονο παρασκήνιο σχετικά με την πρόθεση Γερμανών να επενδύσουν στη λίμνη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, Ελληνο-Γερμανική κοινοπραξία που δραστηριοποιείται κυρίως στον «Εναλλακτικό τουρισμό», μελετά με άκρα μυστικότητα τα δεδομένα ώστε να αλλάξει πλήρως η εικόνα της απαξιωμένης από τους Κιλκισιώτες λίμνης.

Άνθρωποι του Γερμανικού ομίλου –και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς- παρακολουθούν την πρόοδο των έργων ανάπλασης που πραγματοποιεί ήδη ο Δήμος Κιλκίς. Άφησαν επίσης έντεχνα να διαρρεύσει πως έχουν σκοπό να ρίξουν πολύ χρήμα αλλά και να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας που θα δώσουν ανάσα στους άνεργους νέους.

Πιο συγκεκριμένα στα σχέδια τους είναι: Η δημιουργία μικρής μαρίνας για σκάφη αναψυχής-κρουαζιέρας, θαλάσσιων ποδηλάτων αλλά και ψαρέματος από τους Γερμανούς τουρίστες, μικρού κωπηλατικού κέντρου, πρότυπου κέντρου ιχθυοκαλλιέργειας, εκμετάλλευση κλειστών κτιρίων (Μουσείο, παλιός σταθμός κτλ) ώστε να γίνουν εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές δίπλα στη λίμνη αλλά και ένα ξενοδοχείο τύπου μπανγκαλόουζ δίπλα στα Χίλια Δέντρα» κ.τ.λ.

Επιπλέον έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με τοι ΟΣΕ ώστε να αξιοποιηθεί η παλιά σιδηροδρομική γραμμή και να γίνει διαδρομή πέριξ της λίμνης με τουριστικό βαγόνι-καφετέρια.

Ακόμη λένε πως θα κρατήσουν τα παλιά νεκρά δέντρα που είναι μέσα στη λίμνη ώστε να γίνει σκηνικό για θεματικές βαρκάδες αλλά και παρακολούθηση-φωτογράφηση των πελεκάνων και άλλων πουλιών που ζουν στη λίμνη.

Τις κινήσεις τους γνωρίζουν και Κιλκισιώτες επιχειρηματίες κυρίως από το χώρο της εστίασης, τους οποίους προσέγγισε ήδη το deal της κοινοπραξίας. Οι Κιλκισιώτες όμως ετοιμάζουν να δώσουν τη δική τους πρόταση, χωρίς να αποκλείουν κάποια συνεργασία. Ήδη μετέβησαν και αυτοί στη Δοϊράνη. 

«Είμαστε ο Δαβίβ και είναι ο Γολιάθ…» ανέφερε με στόμφο Κιλκισιώτης επιχειρηματίας και συνέχισε « θα το παλέψουμε κι ότι γίνει… Πρέπει κάποια στιγμή εμείς οι Κιλκισιώτες να πάρουμε τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Φτάνει πια να περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους…»















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.