Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 4/4/2021, 8:21 μ.μ.


Σύλληψη ατόμου στο πλαίσιο του αυτοφώρου για διαρρήξεις σε οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Στην αυτόφωρη σύλληψη 24χρονου ημεδαπού προχώρησαν χθες (03-04-2021) αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στο Ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για Κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, Διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, Απείθεια, Απειλή, Εξύβριση, Σωματικές βλάβες, Βία κατά Υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων και για Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος πρώτες πρωινές ώρες χθες διέρρηξε οχτώ (8) οχήματα προβαίνοντας στη θραύση των κρυστάλλων αυτών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα σφυράκι θραύσης κρυστάλλων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, στην θέα των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Συνελήφθη 38χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 38χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, Αντίσταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (03-04-2021), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ο οδηγός του ακινητοποίησε σε αγροτική οδό στο ύψος του χωριού Πεντάλοφος και αποβίβασε παράτυπους μετανάστες. 

Στη συνέχεια ο οδηγός προχώρησε σε αλλαγή πινακίδων κυκλοφορίας, κινήθηκε μέχρι την βιομηχανική περιοχή Αγχιάλου όπου τον ανέμενε όχημα οδικής βοήθειας και αφού έβγαλε τις πινακίδες κυκλοφορίας φόρτωσε το αυτοκίνητο στον προαναφερθέντα γερανό. Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας προχώρησαν στην σύλληψη του 38χρονου οδηγού παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν τρείς (3) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο, 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (67.372) έλεγχοι, από τους οποίους οι(8.024) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.272) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (18) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(980) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(140) στη Θεσσαλονίκη,
(139) στην Αττική,
(112) στην Κεντρική Μακεδονία,
(89) στη Δυτική Ελλάδα,
(73) στη Στερεά Ελλάδα,
(72) στην Ήπειρο,
(69) στην Πελοπόννησο,
(62) στην Κρήτη,
(61) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(42) στα Ιόνια Νησιά,
(38) στο Βόρειο Αιγαίο,
(36) στη Θεσσαλία,
(29) στη Δυτική Μακεδονία και
(18) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (164.814) ομοειδείς παραβάσεις.
(219) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (217)πρόστιμα των 300 ευρώ και (2) των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(34) στην Αττική,
(31) στην Κεντρική Μακεδονία,
(26) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στη Στερεά Ελλάδα,
(18) στην Κρήτη,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στο Βόρειο Αιγαίο.
(12) στην Ήπειρο,
(12) στα Ιόνια Νησιά,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στην Πελοπόννησο,
(5) στη Θεσσαλία,
(5) στη Δυτική Μακεδονία και
(4) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά(47.561) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν(45.619) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.942) των (150) ευρώ.

(73) παραβάσεις και (18) συλλήψεις για κανόνεςλειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεωνκ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας,ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) προσωρινά υπεύθυνους ισάριθμων κομμωτηρίων, για μη ανάρτηση μεγίστου αριθμού ατόμων που επιτρέπονται στο χώρο των καταστημάτων,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου για μη τήρηση καταλόγου με ραντεβού,

σύλληψη και 3.000 ευρώ σε υπεύθυνο αναψυκτήριου για παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ σε (6) πελάτες,

σύλληψη και 3.000 ευρώ σε υπεύθυνο καφετέριας για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος,

σύλληψη και 3.000 ευρώ σε υπεύθυνο σε καταστήματος παραγωγής και διάθεσης παγωτού για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καφέ μπαρ για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος,

5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο,

σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300 ευρώ σε (4) πελάτες του καταστήματος για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

μία παράβαση σε αρτοποιείο για μη αναγραφή μεγίστου αριθμού ατόμων στο κατάστημα,

σύλληψη (2) ιδιοκτήτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον ένα, καθώς και από 300 ευρώ σε (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- 1.000 ευρώ σε κομμωτήριο για μη τήρηση παρουσίας πελατών με ραντεβού και 300 ευρώ για μη ανάρτηση μεγίστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5.000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ σε (3) πελάτες.

Στην Ήπειρο,

3.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας σε ψητοπωλείο, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από (300) ευρώ σε (5) πελάτες,

- 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας (30 ημέρες)σε ψησταριά, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 600 πρόστιμο ευρώ σε (7)πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού μετακίνησης,

- 3.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας σεκαφετέρια για μη τήρηση ορίου πελατών εντός του καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ.,

- σύλληψη ημεδαπής για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (3) ατόμων για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ - μπαρ για παραμονή πελατών εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, σύλληψη για 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με 15θημερη αναστολή λειτουργίας γιατί εξυπηρετούσε (4) καθήμενους πελάτες στους οποίους βεβαιώθηκαν από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και 300 ευρώ σε παρευρισκόμενο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.805) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.712) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.