Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Άμεσα εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών

- Συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού του
Με το πρόσχημα της άμεσης ιατρικής επέμβασης συγγενούς της κατάφεραν να αποσπάσουν 28.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα
Με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας επίσης να του αποσπάσουν 28.000 ευρώ
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα που εξαπατήθηκε

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού συνεργού του, για διάπραξη απατών κατά εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε ο αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με συνεργούς του, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενοι τον γιατρό και με το πρόσχημα του σοβαρού τραυματισμού συγγενικού της προσώπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση, επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας να του αποσπάσουν επίσης το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 που αποδόθηκε στη συνέχεια στην ηλικιωμένη γυναίκα. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας, (σχετικό Δελτίο Τύπου: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο) ή με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο, το οποίο είχε ως συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.